„Kruoja“ po 14 turų čempionate tik tašku atsiliko nuo Marijampolės „Sūduvos“ ir keturiais nuo „Žalgirio“.

D. Petrausko žaidimas neseniai sulaukė ir ypatingo įvertinimo – saugas pirmą kartą sulaukė pakvietimo į Lietuvos nacionalinę rinktinę. Futbolininkas dalyvavo ekipos treniruočių stovykloje, tačiau debiutuoti rinktinėje jam sutrukdė trauma.

„Prizas ir kvietimas į rinktinę buvo netikėti, tačiau labai džiaugiuosi. Daug dirbau ir, matyt, atėjo laikas“, - sakė D. Petrauskas - Panašių apdovanojimų per žaidėjo karjerą nesu gavęs. Stengsiuosi, kad ateityje jų būtų dar ne vienas“.

Prizą žaidėjui tradiciškai įteikęs rinktinės strategas Csaba Laszlo apgailestavo, kad futbolininkas negalėjo prisijungti prie komandos ir palinkėjo ateityje toliau įrodinėti savo vertę.

„Man jis paliko įspūdį kaip universalus žaidėjas, sugebantis ir gerai apsiginti, ir atakuoti“, - kalbėjo Cs. Laszlo - Gaila, kad jis negalėjo žaisti rinktinėje. Bet jei atsigavęs po traumos D. Petrauskas toliau demonstruos tokį žaidimą, rugpjūčio mėnesį jis gali vėl būti pakviestas“.

D. Petrausko sėkmingą pasirodymą atspindėjo ir statistika. „Futbolo.TV“ svetainės varžybų centre pateikiamoje „InStat Football“ sistemoje saugo žaidimas rungtynėse su įvertintas geriausiai tarp abiejų komandų žaidėjų (433 naudingumo balai), o dvikovose su „Dainava“ ir „Žalgiriu“ jis liko antras (296 ir 310 balai).

Geriausius čempionato žaidėjus renka klubų atstovai ir Lietuvos nacionalinės rinktinės trenerių štabas.

Futbolo aistruoliai savo ruožtu gali pareikšti savo nuomonę kituose rinkimuose - „Futbolo.TV“ tinklapyje renkami gražiausi čempionato mėnesio įvarčiai.

Gražiausio A lygos gegužės mėnesio įvarčio rinkimai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)