Visas vienuoliktukas:

Vartininkas

Joe Hartas, "Man City" (Anglija)

Puikus Harto sezonas leido "Man City" komandai iškovoti "Premier" lygos taurę. Jis pasižymėjo ne tik įspūdingai atremdamas smūgius, bet ir gaudydamas skersuojamus kamuolius ir rikiuodamas gynėjų grandį. Per 38 mačus praleido tik 17 įvarčių.

Gynėjai

Stephenas Lichsteineris, Turino "Juventus" (Italija)

Vienas šio sezono atradimų. Jau Romos "Lazio" komandoje šveicaras pasižymėjo solidžiu žaidimu, tačiau Turine atsiskleidė visu gražumu. Krašto futbolininkas sudarė puikų tandemą su saugu Andrea Pirlo, o ypač išsiskyrė išvykos rungtynėse su Milano "Inter", kai griovė varžovų gynybą įspūdingais reidais.

Vincentas Kompany, "Man City" (Anglija)

Be jokių abejonių vienas geriausių vidurio gynėjų Europoje. Garsėja puikiu poziciniu žaidimu ir yra nenugalimas "antrame aukšte". Be to, jo įvartis lėmė "Man City" pergalę viename svarbiausių sezono mūšių prieš "Man Utd".

Matsas Hummelsas, Dortmundo "Borussia" (Vokietija)

Hummelsas tapo tikru "Borussia" gynybos lyderiu, padėjusiu komandai apginti šalies čempionų titlą. Tai techniškas, bet kartu ir juodadarbis žaidėjas, idealiai atitinkantis moderniam vidurio gynėjui keliamus reikalavimus. Kartu su Nevenu Subotičiumi sudarė nepralaužiamą tandemą.

Jordi Alba, CF "Valencia" (Ispanija)

Kairiojo krašto gynėjo pozicija, ko gero, šiuo metu yra silpniausia Europoje, tad pasirinkimas nebuvo didelis. Techniškas Alba idealiai susižaidė su Jeremy Mathieu, kuris buvo pastumtas arčiau aikštės vidurio. Nenuostabu, kad Albą siekia įsigyti "Barcelona" klubas, kurio buvęs treneris Pepas Guardiola taip niekada iki galo ir neišsprendė kairiojo krašto gynėjo problemos.

Saugai

Andrea Pirlo, "Juventus" (Italija)

Prieš praėjusį sezoną veteranas Pirlo paliko "Milan" ir persikėlė į "Juventus". Tačiau niekas negalėjo tikėtis, kad patyręs italas rungtyniaus taip stabiliai. Jis buvo tikras atakų dirigentas, padėjęs komandai laimėti "Serie A" nepatyrus pralaimėjimo kartėlio.

Yaya Toure, "Man City" (Anglija)

Dramblio Kaulo Kranto rinktinės narys žiba tada, kai to labiausiai reikia - du jo įvarčiai lėmė nepaprastai svarbią pergalę prieš "Newcastle". Garsėja universalumu: puikiai fiziškai sudėtas, tačiau ir techniškas, gebantis reidais draskyti varžovų gynybą ir sukurti progą komandos draugui.

Santi Cazorla, "Malaga" (Ispanija)

Galbūt laikytinas geriausiu praėjusios vasaros pirkiniu. Paliko "Villarreal" ir persikėlė į "Malaga", taip iš dalies pasmerkdamas savo buvusį klubą iš 4 vietos nukristi į 18 ir atsisveikinti su elito divizionu. Cazorla nėra ypatingai greitas ir neįmuša daug įvarčių iš žaidimo, bet poziciniai sugebėjimai ir judėjimas aikštėje daro jį vienu protingiausių saugų Europoje. O kur dar perdavimai ir baudos smūgiai...

Puolėjai

Cristiano Ronaldo, Madrido "Real" (Ispanija)

46-ių portugalo įvarčių nepakako norint laimėti rezultatyviausio Ispanijos čempionato žaidėjo prizą, bet triumfas nacionalinėse pirmenybėse tai atpirko su kaupu. Puolėjas pasižymėjo ir išvykos mače su FC "Barcelona", taip praktiškai užtikrindamas trofėjų savo klubui. C.Ronaldo smūgiavo į vartus net 62 kartais daugiau, nei bet kuris kitas Europos šalių žaidėjas.

Lionelis Messi, FC "Barcelona" (Ispanija)

Galbūt FC "Barcelona" nelaimėjo Ispanijos čempionato ir Čempionų lygos, bet L. Messi šio sezono nepamirš. Jis įmušė 73 įvarčius per 60 mačų - skaičiai kalba patys už save. Tuščiažodžiauti neverta - jis yra genijus.

Radamelis Falcao, Madrido "Atletico" (Ispanija)

Trečią puolėją pasirinkti buvo sunku: juk nenuominuoti liko Robinas van persie, Olivier Giroud, Klaasas Janas Huntelaaras, Zlatanas Ibrahimovičius, Mario Gomezasi r kiti. Bet pasirodymas Europos lygoje lėmė vietą Falcao: finale būtent jis įmušė du įspūdingus įvarčius, o Ispanijos čempionate pasižymėjo dar 24 kartus. Procentaliai žiūrint, tai sudarė didžiausią savo komandos įvarčių dalį, nei bet kurio kito aukščiau išvardinto žaidėjo statistikoje.

Atsarginiai futbolininkai: Gianluigi Buffon ("Juventus"), Lukasz Piszczek ("Borussia"), Thiago Silva ("Milan"), Sergio Ramos ("Real"), Giorgio Chiellini ("Juventus"), Xavi ("Barcelona"), Arturo Vidal ("Juventus"), Marco Reus (Menchengladbacho "Borussia"), David Silva ("Man City"), Robin van Persie ("Arsenal"), Olivier Giroud ("Montpellier").

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)