„Latvija bus motyvuota žaisti prieš savo kaimyną. Tuo labiau, kad mes esame taurės savininkai ir visi nori mus įveikti“, - prieš dvikovą sakė C. Laszlo, kurio debiutas prie Lietuvos rinktinės vairo buvo daug sėkmingesnis (antradienį Šveicarijoje sužaista 0:0 su EURO-2012 dalyve Rusija).

Tiesa, palyginti su tuo maču, prieš latvius dar nežaidė trys svarbios figūros - Saulius Mikoliūnas, Darvydas Šernas ir Deividas Česnauskis.

Dabar latviai turnyro finale sekmadienį susitiks su Suomijos futbolininkais, kurie 2:1 (2:1) nugalėjo estus, o lietuviai paguodos dvikovoje dėl trečios vietos susigrums būtent su Estijos atstovais.

Rungtynių eiga:

Startinė lietuvių sudėtis: Ernestas Šetkus, Tomas Mikuckis, Arūnas Klimavičius, Vytautas Andriuškevičius, Valdemaras Borovskis, Ramūnas Radavičius, Gediminas Vičius, Linas Pilibaitis, Kęstutis Ivaškevičius, Marius Papšys ir Andrius Velička.

Lietuva 0 - 5 Latvija
13' [0 - 1] Aleksandras Cauna (11 m)
17' [0 - 2] Edgaras Gauračas
36' [0 - 3] Aleksejus Višnakovas
48' [0 - 4] Edgaras Gauračas
80' [0 - 5] Vitalijus Smirnovas

90' Artis Lazdinis ir Igoris Savčenkovas (abu - Latvija) pašalinti iš aikštės

* * *

Latvijos rinktinė šiemet žaidė dvejas draugiškas rungtynes: vasario pabaigoje latviai Turkijoje 0:0 sužaidė su Kazachstanu, o praėjusią savaitę Austrijoje 0:1 nusileido Europos čemponato šeimininkei Lenkijai.

Paskutinės mūsiškių rungtynės su latviais 2010 metais baigėsi be įvarčių 0:0, o 2008 m. Rygoje varžovai laimėjo 2:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (781)