Rungtynės: Miuncheno „Bayern“ - Londono „Chelsea“
Stadionas: „Allianz Arena“, Miunchenas (Vokietija)
Teisėjas: Pedro Proenca (Portugalija)
Pradžia: 21.45 val. (Lietuvos laiku)

Visų pirma, Vokietijos ekipa lemiamą dvikovą žais namuose - Miuncheno „Allianz“ arenoje, kurioje pralaimi retai. Antra, „Bayern“ klubas yra triskart iš eilės laimėjęs Čempionų lygos pirmtakę Europos taurę, o moderniame turnyre triumfavo 2001 metais, kuomet po 11 metrų baudinių serijos 5:4 palaužė „Valencia“ ekipą.

Trečia, „Chelsea“ klubas niekuomet nėra laimėjęs prestižiškiausio Senojo žemyno klubų futbolo turnyro, nors 2008 metais buvo per vieną žingsnį nuo trofėjaus - Johnas Terry nerealizavo pergalingu galėjusio tapti 11 metrų baudinio.

Apie tai treneris Roberto Di Matteo jau kalbėjosi su „Chelsea“ komandos savininku Romanu Abramovičiumi.

„Žinoma, diskutavome apie šį pralaimėjimą. Dabar pasitaikė dar viena galimybė, kurią turime išnaudoti“.

Italas pridūrė, kad „Bayern“ klubo pralaimėjimas Vokietijos taurės finale Dortmundo „Borussia“ komandai 2:5 nėra reikšmingas.

„Žinau, kad daug kas spekuliuoja šių rungtynių rezultatu, bet negalima vertinti komandos žvelgiant į vieną dvikovą“, - sakė specialistas. - Varžovai turi fantastišką ekipą ir futbolininkus, tad laukia sunki kova. Nieko kito Čempionų lygos finale ir negalima tikėtis“.

Lemtingo baudinio 2008 metais neįmušusio J. Terry aikštėje nebus, mat anglas yra suspenduotas, tačiau pergalės atveju jis kels į viršų taurę ir triumfuos su komandos draugais. Taip pat diskvalifikuoti yra gynėjas Branislavas Ivanovičius bei saugai Ramiresas ir Raulis Meirelesas, o Florentas Malouda lauks medikų verdikto.

Tiesa, R. Di Matteo pasiekė ir geros žinios - treniruotis gali sveikatos problemų turėję kiti du vidurio gynėjai: Gary Cahillas bei Davidas Luizas.

„Manau, kad finalo rungtynės gali pakeisti mūsų klubo istoriją. Tai gali būti pirmas kartai, kad „Chelsea“ komanda laimės šią taurę. Todėl šiuo metu mes galvojame tik apie finalo rungtynes ir jokių klausimų negali būti“, - sakė R. Di Matteo.

„Aš esu susijaudinęs ir neramus. Tai bus nuostabus mačas - Čempionų lygos finalas. Viso pasaulio žaidėjai norėtų žaisti jame, žinoma, aš taip pat. Skaičiuoju dienas ir minutes iki rungtynių pradžios. Tikiuosi, kad po rungtynių mes galėsime iškelti nugalėtojų taurę“, o optimizmo neslėpė „Chelsea“ klubo žaidėjas Davidas Luizas.

Tuo metu Vokietijos ekipos treneris Juppas Heynckesas negailėjo pagyrų varžovams.

„Stebėjau jų pusfinalį su „Barcelona“ ekipa ir nebuvau nustebintas, kad laimėjo Londono komanda. Katalonams visuomet buvo sunku prieš Londono klubą. Tai, kad „Barcelona“ futbolininkams trūko įprasto šviežumo, o Lionelis Messi nedemonstravo savojo žaidimo, nei kiek nesumenkina „Chelsea“ nuopelnų.

Tai stipri komanda, o mane ypač žavi R. Di Matteo darbas. Greta aikštės jis atrodo labai ramus, viską kontroliuojantis. Tai įrodo, kad ekipa yra vieninga ir siekianti bendro tikslo. Tai yra jo psichologinė pergalė, nes anksčiau to nematėme“, - kalbėjo Juppas Heynckesas.

„Bayern“ klubo gretose dėl geltonų kortelių nebus gynėjų Davido Alabos, Holgerio Badstuberio bei saugo Luizo Gustavo.

„Jaučiamės puikiai. Esame pirma komanda, kuri žais Čempionų lygos finalą savo namų stadione. Tai - nepakartojama. Mums palaikys daugybė gerbėjų. Žaidėjams tai labai padės“, - prognozavo bavarų futbolinminkas Philippas Lahmas.

Galimos starto sudėtys:

„Bayern“: Manuelis Neueris; Diego Contento, Anatolijus Tymoščiukas, Jerome'as Boatengas, Philippas Lahmas; Bastianas Schweinsteigeris, Tony Kroosas; Franckas Ribery, Thomas Mulleris, Arjenas Robbenas; Mario Gomezas.

„Chelsea“: Petras Cechas; Ashley Cole'as, Gary Cahillas, Davidas Luizas, Jose Bosingwa; Frankas Lampardas, Johnas Obi Mikelis, Michaelis Essienas; Salomon Kalou, Didier Drogba, Juanas Mata.

Vokietija ruošiasi futbolo šventei ir ketina svetingai priimti daugiatūkstantinę aistruolių armiją.

„Mes tikimės, kad į miestą atvyks šimtas tūkstančių futbolo fanų“, sakė Miuncheno turizmo skyriaus vadovas Georgas Ansmannas.

Miunchenas pasiruošęs priimti futbolo gerbėjus. Viešbučiai ir barai tikisi sėkmingo savaitgalio.

„Pastebėjome, kad beveik visi viešbučiai yra užsakyti. Keliolika kambarių dar likę laisvi, tačiau viešbučiai padarys viską, kad už juos gautų dideles pajamas. Galvojame, kad futbolo aistruoliai jau prieš atvykdami į Miuncheną bus užsisakę kambarius. Tačiau jeigu kai kas pamiršo... kambarių dar yra“, - pabrėžė G. Ansmannas.