„Kyla pyktis, nes nesuprantame, kas darosi“, – DELFI skundėsi savo pavardės nenorėjusi viešinti panevėžietė, į treniruotes PFA leidžianti dvi savo atžalas.

Moteris piktinasi dėl, jos žodžiais, šiemet PFA darbą sujaukusios betvarkės, nuo kurios kenčia vaikų užimtumas ir motyvacija sportuoti.

„Anksčiau nekildavo jokių problemų nei dėl treniruočių aikščių, nei dėl užsiėmimo laiko. O šiemet PFA stadioną vienu metu tenka dalintis net keturioms vaikų grupėms, pasitaiko, kad tuo pačiu metu sportuoja ir suaugusieji, treniruotės perkeliamos į nepatogų laiką.

Be to, iki šiol akademijos auklėtiniai būdavo nemokamai įleidžiami į „Ekrano“ rungtynes, tuo tarpu šiemet jie be bilieto nebegalėjo pasižiūrėti net PFA stadione vykusių mačų. Nesuprantu, kas vaikams geriau: ar trintis gatvėje laukiant, kol atsilaisvins stadionas, ar pasižiūrėti futbolą ir būti užimtiems“, – rankomis skėsčiojo PFA auklėtinių mama.

Akademijos direktorius Darius Butkus dėl tėvų skundų teisinasi paprastai – įstaigai trūksta pinigų.

„Kur trumpa, ten ir trūksta. Šiuo sunkmečiu niekam nėra paprasta gyventi, reikia kęsti nepriteklių. Žinoma, vaikams tai neturėtų atsiliepti. Kita vertus, nemanau, kad vaikai iš tikrųjų ką nors pajuto, galbūt tik jų tėveliai“, – sakė PFA vadovas.

Tiesa, D. Butkus įtikinėjo, kad akademiją lankantys jaunieji futbolininkai vis dar turi galimybę nemokamai stebėti reprezentacinės miesto ekipos dvikovas.

„Vaikams už bilietus mokėti nereikia – jie turi susirinkti prie stadiono, tada ateina akademijos treneris ir juos įleidžia. Galbūt treneriai tuo nepasirūpina, bet tai jau – ne klubo ir akademijos santykių reikalas“, – tvirtino PFA direktorius.

DELFI žiniomis, santykiai tarp „Ekrano“ stovyklos ir PFA dirbančių specialistų pastaruoju metu išties yra komplikuoti, nes klubas norėtų perimti akademijos valdymą. Stiprinti klubo struktūrą „Ekranas“ siekia dėl griežtėjančių Lietuvos futbolo federacijos (LFF) licencijavimo kriterijų, be to, šalies čempionai nori užsitikrinti, kad Panevėžyje užaugęs jaunimas profesionalų karjerų nepradėtų kituose miestuose.

Tačiau privataus klubo planai nežavi PFA darbuotojų, kurie kovą raštiškai kreipėsi į miesto savivaldybę, prašydami netenkinti „Ekrano“ pageidavimo ir neleisti reorganizuoti akademijos.

„Daug kas ko gali norėti, bet norai ne visada išsipildo. Tokios mintys skraido ore, tačiau negaliu pasakyti, išeitų tai į naudą ar ne. Tai – diskusijų klausimas“, – apie galimybę perleisti PFA auklėtinius „Ekrano“ žiniai atsiliepė D. Butkus, kuris pats praeityje yra žaidęs bei treniravęs Aukštaitijos sostinės klubą.

Anot Panevėžio Kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus Bronislavo Pliavgos, savivaldybės sudaryta darbo grupė jau antrą mėnesį svarsto „Ekrano“ pateiktą pasiūlymą dėl PFA ateities.

„Norą prisijungti akademiją išreiškė ne tik „Ekrano“ klubas – PFA vadovybė tam taip pat lyg ir pritarė. Jeigu „Ekranas“ garsina miestą, auginti pamainą jam reikėtų padėti. Tik akademijos treneriai tam pasipriešino, kadangi bijo nežinomybės pakeitus PFA statusą. Bet mes akademijos visiškai perleisti „Ekranui“ nesiruošiame – savivaldybė ir klubas būtų jos dalininkai“, – aiškino B. Pliavga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)