Panevėžiečių koziris – natūrali veja?

LFF taurės finalas į Marijampolę sugrįš po 12 metų pertraukos. Anot LFF prezidento Juliaus Kvedaro, rengti lemiamą mačą 6,5 tūkst. žiūrovų talpinančiame Suvalkijos sostinės stadione nuspręsta dėl aikštės kokybės, kuria Marijampolė pranoksta LFF taurės finalo dalyvius taip pat norėjusius pakviesti Šiaulius ir Kauną.

Namų rungtynes LFF stadione, kuriame paklota dirbtinė veja, žaidžiantis VMFD „Žalgiris“ Marijampolėje pastarąjį kartą lankėsi balandžio pabaigoje, kuomet atsakomosiose LFF taurės pusfinalio rungtynėse nusileido vietos „Sūduvai“ 1:2 ir prasibrovė į finalą tik dėl geresnio išvykoje pelnytų įvarčių santykio.

Sunkiai vilniečiams klostėsi ir pirmadienio viešnagė Klaipėdos natūralios dangos aikštėje, kurioje šalies vicečempionai išvargo pergalę minimaliu skirtumu 1:0 prieš vieną A lygos autsaiderių „Atlantą“.

Vis dėlto „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius aikštės faktoriaus nesureikšmino.

„Nemanau, kad išvykose žaidžiame blankiau būtent dėl dangos ypatumų. Tik laiko klausimas, kada išspręsime šią problemą“, – teigė vienas žalgiriečių vadovų.

Čempionai nesijaučia persisotinę

Pasak M. Nikoličiaus, vilniečius LFF taurės finale į priekį ves trofėjų alkis: 2009-aisiais įkurtas klubas du metus paeiliui laimėjo A lygos medalius, tačiau vis dar nėra iškovojęs nė vieno nugalėtojų titulo.

Visiškai priešinga „Ekrano“ situacija: panevėžiečiai LFF taurę mėgins iškovoti trečią kartą iš eilės, be to, trenerio Valdo Urbono auklėtiniai jau ketverius metus niekam neužleidžia A lygos čempionų karūnos.

Nepaisant pastaraisiais metais konvejeriu šluojamų titulų, „Ekrano“ sporto direktorius Deimantas Bička tikino, kad motyvacijos stygius jo komandos žaidėjų nekamuoja, o tuo pačiu nebuvo linkęs pervertinti sukauptos žaidimo finaluose patirties reikšmės.

„Kuo daugiau „Žalgiris“ norės laimėti, tuo labiau mes stengsimės neužleisti savo pozicijų. Vis dėlto naivu tikėtis lengvos kovos finale, kur kiekviena komanda atiduoda viską, ką tik turi“, – teigė buvęs „Ekrano“ saugas, pagrindiniu oponentų koziriu įvardijęs rezultatyviausią A lygos puolėją Calumą Elliotą.

D. Bičkos nuomone, LFF taurės turnyro kulminacijos svarbą kiek sumažina faktas, kad abi finalininkės jau yra užsitikrinusios vietas artėjančio sezono Europos taurių varžybose. Tačiau „Ekrano“ sporto direktorius įžvelgė kitą paskatą panevėžiečiams stengtis triumfuoti Marijampolėje.

„Būtų labai gerai išvengti rungtynių dėl Supertaurės, nes mūsų tvarkaraštis ir taip labai intensyvus“, – pastebėjo D. Bička.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo „Ekranas“ LFF taurę iš viso yra iškovojęs 4 kartus. Dar trys Aukštaitijos sostinės ekipos bandymai nugalėti finale baigėsi nesėkme.

Beje, šiemet turnyro finalininkai kovos dėl naujos, skulptoriaus Džiugo Jurkūno sukurtos LFF taurės. Senąjį trofėjų klubų atstovai pavadino nusidėvėjusiu ne tik morališkai, bet ir fiziškai.

J. Kvedaro teigimu, sumanymas pakeisti taurę federacijai atsiėjo 16 tūkst. litų, bet LFF prezidentas negalėjo pasakyti, iš kokio metalo pagamintas naujasis trofėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)