Pranešimą apie įvykį Vilniaus policija gavo trečiadienio rytą, 8.15 val. Stadiono administracija policijai pranešė, kad sugadinta ir išrauta stadiono veja, sulaužyti vartai, dingo vartų tinklas, išmėtytas inventorius.

Išvakarėse REO klubas skelbė, kad pagaliau po sezono pradžios, pradėtos uždarame „Sportima“ manieže, ekipa nuo trečiadienio persikelia į „legendinį „Žalgirio“ stadioną“.

Vyksta išpuolio tyrimas. Keliamos kelios versijos.

„Sulaikytų įtariamųjų neturime, tačiau versijų turime ir įvairių“, - BNS sakė Vilniaus miesto 1-ojo policijos komisariato viršininkas Gintaras Barzdukas.

REO ir „Dainavos“ komandų rungtynės perkeltos į gegužės 21 d.

Vilniaus miesto 1-asis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Stadioną apžiūrėjo policijos pareigūnai. Jie rado vartų stovus, tačiau tinklo nerado.

„Versijų yra įvairiausių. Netikiu, kad tai padarė tie vyresnės kartos sirgaliai, kurie palaikė seną „Žalgirį“. O jeigu tai naujos kartos sirgaliai? Tai kokie jie tada sirgaliai“, - „Lietuvos ryto TV“ sakė REO komandos vyriausias treneris, buvęs žalgirietis Stasys Baranauskas.

„Man yra nemaloniai keista. Juk REO visą praėjusį sezoną žaidė „Žalgirio“ stadione ir nieko panašaus nebuvo“, - „Lietuvos ryto TV“ kalbėjo ilgametis „Žalgirio“ fanas Ingvaras Butautas, pravarde „Storas“.

Įtariama, kad į stadioną buvo patekta nulaužus vienų įėjimo vartų ąselę. Policija ieško ir prašo atsiliepti liudytojus, kurie matė įtartinus asmenis stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (235)