Antradienio mače po Sergio Busquetso ir Andreso Iniesta įvarčių katalonai pirmavo 2:0, bet Ramiresas pirmo kėlinio pabaigoje sušvelnino skirtumą 1:2. Antro kėlinio pradžioje Lionelis Messi nerealizavo 11 metrų baudinio.


" target="_blank">goalsarena2012-3





Visą antrą kėlinį „Chelsea“ futbolininkai sėkmingai gynėsi ir pavojingai kontratakavo. Rungtynių pabaigoje, nuo vidurio aikštės vienas prieš vartininką pabėgęs Fernando Torresas, išlygino rezultatą - 2:2.

„Chelsea“ komanda nuo 37-os minutės žaidė dešimtyje - be iš aikštės pašalinto kapitono Johno Terry.

Rungtynės

Rungtynes gyviau pradėjo aikštės šeimininkai ir 2-ą minutę pavojingai iš arti smūgiavo Lionelis Messi. 12-ą minutę susižeidė „Chelsea“ komandos gynėjas Gary Cahillas ir jį pakeitė Jose Bosingwa.

16-ą minutę Gerardas Pique kovoje dėl aukšto perdavimo „Barcelona“ ekipos baudos aikštelėje, susidūrė su Didier Drogba ir savu vartininku Victoru Valdesu ir dėl galvos traumos taip pat buvo priverstas palikti aikštę.

Kurį laiką vyko ramus futbolas, bet netrukus „Barcelona“ ekipa surengė tikrą varžovų vartų apgulti. Tai - pasiteisino. 35-ą minutę po perdavimo iš kairio sparno S. Busquetsas iš arti nukreipė kamuolį į Petro Čecho vartus - 1:0.

Po kelių akimirkų už pražangą (smūgį keliu varžovui į nugarą) iš aikštės buvo pašalintas Londono ekipos kapitonas Johnas Terry. Tuo metu „Chelsea“ futbolininkai akivaizdžiai sutriko ir 43-ią mintę Andresas Iniesta, pasinaudojęs puikiu L. Messi perdavimu, padvigubino persvarą - 2:0.

Kai atrodė, kad svečiai iš Anglijos yra pasiųsti į nokdauną, kėlinio pabaigoje nuo „Barcelona“ gynėjų pabėgęs Ramiresas, gražiu smūgiu sušvelnino skirtumą - 1:2.

Antras kėlinys vėl sėkmingai prasidėjo „Barca“. Didier Drogba savo baudos aikštelėje, teisėjo nuomone, prasižengė prieš Cescą Fabregasą ir „Chelsea“ vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Tačiau po L. Messi smūgio kamuolys pataikė į skersinį.

Toliau žaidimo braižas nesikeitė - „Barcelona“ komanda puolė, o „Chelsea“ ekipa stengėsi atidžiai gintis ir kontratakuoti. Laikas bėgo, o aikštės šeimininkams niekaip nepavyko pranašumo paversti įvarčiu.

Dvikovos pabaigoje „Barcelona“ pakilo į lemiamą šturmą. 82-ą minutę Alexis Sanchezas įmušė įvartį, bet teisėjas užfiksavo nuošalę. Netrukus po L. Messi smūgio kamuolys pataikė į virpstą, o 89-ą minutę labai pavojingą išpuolį surengė Javieras Mascerano.

Neįmuši tu, įmuš - tau. 92-ą minutę po keitimo aikštėje pasirodęs „Chelsea“ puolėjas Fernando Torresas, nuo aikštės vidurio pabėgo nuo varžovų gynėjų, išsiveržė vienas prieš vartininką Victorą Valdesą, ir įmušė antrą įvartį - 2:2.

Lygiosios 2:2, kurios tolygios „Chelsea“ klubo pergalei.

Rezultatas:

„Barcelona“ 2 - 2 „Chelsea“

35' Serio Busquets [1 - 0]
43' Andres Iniesta [2 - 0]
45+1' Ramires [2 - 1]
90'2 Fernando Torresas [2 - 2]

37' Johnas Terry („Chelsea“) - raudona kortelė

48' Lionel Messi („Barcelona“) - nerealizavo 11 metrų baudinio

„Barcelona“: Victoras Valdesas, Javieras Mascherano, Carlesas Puyolis, Gerardas Pique (26' Daniel Alves), Sergio Busquetsas, Xavi, Andreas Iniesta, Cescas Fabregasas (74' Seydou Keita), Lionelis Messi, Isaacas Cuenca (68' Cristian Herrera Tello), Alexis Sanchezas.

„Chelsea“: Petras Čechas, Johnas Terry, Gary Cahillas (12' Jose Bosingwa), Ashley Cole'as, Bronislavas Ivanovičius, Franckas Lampardas, Raulis Meirelesas, John Obi Mikelis, Ramiresas, Juanas Mata (58' Salamonas Kalu), Diedier Drogba (80' Fernando Torresas).

Antrą kartą į UEFA Čempionų lygos futbolo turnyro finalą patekusi „Chelsea“ komanda 2008-ais finale po baudinių serijos 5:6 nusileido „Manchester United“ (Anglija) klubui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)