Praėjusiame ture nei žalgiriečiams, nei REO futbolininkams pergalių iškovoti nepavyko. „Žalgiris“ po atkaklios kovos Šiauliuose su vietos „Šiaulių“ ekipa turėjo tenkintis rezultatyviomis lygiosiomis 2:2. Prarasti du taškai žalgiriečius bent jau laikinai išstūmė iš pirmosios vietos turnyrinėje lentelėje.

REO Panevėžyje 1:2 suklupo prieš Pakruojo „Kruoją“. Tai buvo ketvirtasis komandos pralaimėjimas per septynerias rungtynes. Tik VI-ame ture namuose pasiekta pergalė prieš Šiaulių „Šiaulius“ A lygos debiutantams leido pakilti iš turnyro lentelės dugno. Prieš prasidedant VIII turui REO užima aštuntą vietą (5 taškai), o VMFD „Žalgiris“ rikiuojasi trečioje pozicijoje (16 taškų).

VMFD „Žalgiris“ vyriausiasis treneris tikisi sėkmingo derbio. „Per derbius nutinka įdomių dalykų, bet tikiuosi visi nutikimai Vilniaus derbyje bus palankūs mums. Su „Šiauliais“ mūsų komandai nepasisekė, todėl rytoj turime susigrąžinti prarastas pozicijas. Žaisime pažįstamoje aplinkoje, tad neturėtume jaustis kaip svečių komanda.

Žinoma, jau kurį laiką rungtyniaujame lauke ir nuo uždaro maniežo spėjome šiek tiek atprasti, tačiau tai neturėtų būti didelė problema“, - mano Damiras Petravičius. - REO komanda po truputį atranda savo žaidimą. Namuose ji užtikrintai 3:1 nugalėjo „Šiaulius“, o svečiuose tik minimaliu skirtumu 1:2 nusileido „Kruojai“. Šeštadienį REO futbolininkams turime diktuoti savo taisykles ir neleisti jiems įsižaisti“.

Dvikovą tarp REO ir „Žalgirio“ komandų „Sportimos“ manieže stebėsiąs buvęs Lietuvos nacionalinės rinktinės treneris Algimantas Liubinskas mano, jog Vilniaus derbį turėtų laimėti žalgiriečiai. „Žalgiris“ turėtų laimėti, tačiau derbyje visada vyksta principinė kova. Ji kartais būna sunkiai nuspėjama. Tai, jog rungtynės vyks „Sportimos“ manieže, komandų šansus kiek aplygina“, - sako futbolo specialistas. - Žalgiriečiai nori užimti pirmą vietą čempionate, tad taškų dalinti negalės.

REO vyriausiasis treneris Stasys Baranauskas šeštadienį tikisi išvysti principinę dviejų Vilniaus komandų kovą. „Derbis visuomet yra derbis – nesvarbu, kokią padėtį turnyro lentelėje užima to paties miesto komandos. Derbio metu verda principinė kova ir mes jai būsime nusiteikę, - teigė REO strategas. - Kad ir kas nugalėtų – laimės tik Vilniaus futbolas. Juk abi ekipos stengiasi populiarinti šį puikų sportą sostinėje“.

Vilniaus REO – VMFD „Žalgiris“
Laikas - balandžio 21 d. (šeštadienis), 17 val.
Vieta - Vilniaus „Sportimos" maniežas (Ąžuolyno g. 5).