„Chelsea“ klubas šiuo metu demonstruoja neblogą formą. Neseniai vykusiose Anglijos futbolo asociacijos (FA) taurės turnyro rungtynėse „mėlynieji“ sutriuškino Londono „Tottenham“ komandą ir užsitikrino vietą finale. Katalonų ekipa vidaus pirmenybėse ir toliau demonstruoja puikų žaidimą.

Anglijos „Premier“ lygoje „Chelsea“ klubas yra gan kuklioje šeštoje vietoje, tačiau nuo penktoje ir ketvirtoje vietose esančių „Newcastle“ ir „Tottenham“ ekipų atsilieka vos dviem taškais. Dėl teisės ir toliau Čempionų lygoje žaisti kovojantis Londono klubas turės stipriai paplušėti. Paskutinėse „Premier“ lygos rungtynėse Roberto Di Matteo auklėtiniai namuose sužaidė lygiosiomis su „Fulham“ klubu.

Ispanijos „Primera“ čempionate „Barcelona“ ekipa ir toliau išlieka antroje vietoje, tačiau nuo pirmoje vietoje esančios Madrido „Real“ komandos atsilieka keturių taškų skirtumu.

Artėjantį šeštadienį įvyks žymusis „El Clasico“ ir taškų skirtumas gali pasikeisti. Katalonai paskutinėse rungtynėse susitiko su Valensijos „Levante“ futbolininkais. Mače „Barca“ tikrai turėjo nemažai vargo ir rungtynės baigėsi minimalia Josepo Guardiolos auklėtinių pergale 2:1.

Paskutinių penkių „Chelsea” mačų rezultatai:

Londono „Tottenham“ 1 – 5 „Chelsea“
Londono „Fulham“ 1 – 1 „Chelsea“
„Chelsea“ 2 – 1 „Wigan“
„Chelsea“ 2 – 1 Lisabonos „Benfica“
Birmingemo „Aston Villa“ 2 – 4 „Chelsea“

Paskutinių penkių „Barcelona“ mačų rezultatai:

Valensijos „Levante“ 1 – 2 „Barcelona“
„Barcelona“ 4 – 0 Madrido „Getafe“
„Zaragoza“ 1 – 4 „Barcelona“
„Barcelona“ 3 – 1 AC „Milan“
„Barcelona“ 2 – 0 Bilbao „Athletic“

„Barcelona“ klubas paskutinį kartą į Londoną keliavo praėjusiame Čempionų lygos sezone, kur finale susitiko su „Manchester United“ komanda ir katalonams pavyko laimėti ketvirtą turnyro trofėjų.

„Chelsea“ komanda 2009-ų metų Čempionų lygos sezono pusfinalyje taip pat susitiko su „Barcelona“ ekipa, bet „mėlyniesiems“ į finalą prasibrauti nepavyko.


Argentinietis Lionelis Messi šį sezoną Čempionų lygoje yra nesustabdomas. Puolėjas jau dabar yra pelnęs 14 įvarčių.

Londono komandai negalės padėti traumą patyręs Davidas Luizas, o jo vieta turėtų užimti Gary Cahillas. Vietoj puolėjo Fernando Torreso starto sudėtyje turėtumėme pamatyti Didier Drogba, kuris puikiai sužaidė rungtynėse su „Tottenham“ klubu. Daugiau Londono komandoje permainų neturėtų būti.

„Barcelona“ komandai padėti negalės tik Ericas Abidalis. Į komanda sugrįžo Seydou Keita ir Ibrahimas Afellay‘us. Vidurio gynybos tandemą turėtų sudaryti Gerardas Pique ir argentinietis Javieras Mascherano. Daugiau pakeitimų nenumatoma.

UEFA Čempionų lygos turnyro pusfinalis:

„Chelsea“ – „Barcelona

Londono „Stamford Bridge“ stadionas, 21.45 val.