AC „Milan“ (Italija) - FC „Barcelona“ (Ispanija)
Teisėjas: Jonas Erikssonas (Švedija).
Vieta: „Giuseppe Meazza“ stadionas, Milanas (Italija).

Italijos čempionė AC „Milan“ komanda sieks tik pergalės pirmajame UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio mače prieš galingąjį FC „Barcelona“ klubą. Šios ekipos puikiai pažįsta viena kitą - jos jau kovėsi tarpusavyje grupių etape. Tuomet sėkmė lydėjo katalonus: po lygiųjų 2:2 pirmojoje dvikovoje jie šventė pergalę 3:2 varžovų stadione. Tokio rezultato pakartojimas trečiadienį reikštų itin sudėtingą italų situaciją prieš išvyką į „Camp Nou“ tvirtovę.

Milano komandą į priekį ves puikią sportinę formą demonstruojantis Zlatanas Ibrahimovičius - būtent švedo dublis lėmė pergalę savaitgalio mače su AS „Roma“, o iš viso puolėjas šiame sezone varžovų vartininkus yra nuginklavęs jau 29-is kartus.

Tiesa, Massimo Allegri turi ir galvos skausmų, kurių pagrindinis - traumos: mėnesį negalės rungtyniauti vienas geriausių gynėjų Europoje Thiago Silva, prisijungęs prie taip pat iš rikiuotės iškritusių Alexandre'o Pato, Ignazio Abate, Robinho bei Alexanderio Merkelio. Be to, Markas van Bommelis neišbėgs į aikštę dėl suspendavimo.

FC „Barcelona“ yra stipriausia pasaulyje - nereikia būti burtininku, kad tai suprastum, - kalbėjo AC „Milan“ saugas Massimo Ambrosini. - Laukia labai svarbus ir sunkus mačas, tačiau tai tik dar labiau motyvuoja. Turėsime pademonstruoti geriausią žaidimą, jei norime tikėtis sėkmės“.

Italijos čempionai ieškos kelių sustabdyti Lionelio Messi kariauną, kuri visuose turnyruose laimėjo devynis pastaruosius mačus iš eilės. Šią seriją įkvėpė L. Messi, per penkias dvikovas įmušęs net dvylika įvarčių, o iš viso mažojo argentiniečio sąskaitoje - jau 55 tikslūs smūgiai.

Treneris Josepas Guardiola savo dispozicijoje neturės Davido Villos, bet jo paliktą spragą sėkmingai užpildė Alexis Sanchezas bei jaunasis Cristianas Tello. Tuo metu atakų dirigentas Xavi galėjo sau leisti prabangą nerungtyniauti pergalingoje savaitgalio dvikovoje (2:0) su „Mallorca“, tačiau tikrai išbėgs į aikštę Milane.

Susitikime su Maljorkos ekipa FC „Barcelona“ dar sykį sėkmingai pritaikė taktinę formaciją 3-4-3, o gynėju žaidęs Javieras Mascherano kalbėjo: „Jaučiuosi puikiai šioje pozicijoje, nors nesu įpratęs būti dešiniajame krašte. Reikia pripažinti, kad gynėmės labai sėkmingai. Nuo kitos dienos iškart pradedame galvoti apie iššūkį, kuris laukia Milane“.

„Marseille“ (Prancūzija) - Miuncheno „Bayern“ (Vokietija)
Teisėjas: Carlosas Velasco Carballo (Ispanija)s
Vieta: „Stade Velodrome“, Marselis (Prancūzija).

„Marseille“ vieną svarbiausių mačų šiame sezone pradės po aštuonerių iš eilės nelaimėtų rungtynių serijos, tad Miuncheno „Bayern“ atstovai pagrįstai tikisi palankaus rezultato.

Prancūzijos čempionate Marselio ekipa nukrito į kuklią devintą vietą, nes paskutinį sykį pergale džiaugėsi dar UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio susitikime su Milano „Inter“. Negana to, verta pažymėti, kad lygiosios 1:1 su „Nice“ nutraukė septynių iš eilės pralaimėjimų seriją.

Treneriui Didier Deschampsui teks viltis, kad kūrybingasis Andre Ayew sužibės dar sykį - 22-ejų metų Ganos rinktinės narys įmušė ne tik į „Nice“ vartus, bet ir keturiskart UEFA Čempionų lygos turnyre.

Visgi nuolaidų iš motyvuoto „Bayern“ klubo tikėtis neverta: šio sezono UEFA Čempionų lygos finalas vyks būtent Miunchene, tad aistruoliai viliasi gegužės mėnesį stadione išvysti savo komandą. Juolab, kad Vokietijos klubas per pastarąsias penkias dvikovas net tris kartus įmušė šešis arba daugiau įvarčių, įskaitant įspūdingą pergalę 7:0 aštuntfinalyje prieš „Basel“.

Tiesa, Vokietijos čempionate Juppo Heynckeso auklėtiniai penkiais taškais atsilieka nuo lyderio Dortmundo „Borussia“ klubo, nors savaitgalį 2:1 nugalėjo „Hannover“ komandą. Įvarčius įmušė saugas Toni Kroosas bei Mario Gomezas.

Būtent M. Gomezas yra tikrasis Bavarijos ekipos lyderis - UEFA Čempionų lygoje 26-erių metų futbolininkas jau pelnė dešimt įvarčių, o Vokietijos čempionate pasižymėjo net 23-is kartus.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją