Nikosijos APOEL (Kipras) - Madrido „Real“ (Ispanija)
Vieta: GSP stadionas.
Teisėjas: Felixas Brychas (Vokietija).

„Idealių rungtynių mums gali nepakakti“,- šie Nikosijos APOEL trenerio Ivano Jovanovičiaus žodžiai puikiai atspindi šios ketvirtfinalio poros situaciją. Kuklus Kipro klubas, kurio biudžetas vos viršija 10 milijonų eurų, mėgins įkąsti galingajam Madrido „Real“.

Šeimininkų fanai puikiai supranta, kad pirmasis klubas šalies istorijoje, pasiekęs prestižiškiausio Europos turnyro ketvirtfinalį, didelių lūkesčių peržengti ispanišką barjerą nepuoselėja, tačiau pasvajoti apie pusfinalį juk tikrai galima.

„Žinome, kad reikia idealaus mačo. Tačiau šiuo atveju net ir to gali nepakakti, - pasakojo I. Jovanovičius. - Esame tie, kurie turi daug ko pasimokyti iš „Real“, o varžovams pasiūlyti mažai ką galime. Laukia sunkios rungtynės, todėl stengsimės pademonstruoti savo potencialą ir gerą futbolą - tą jau esame ne sykį padarę šiame sezone“.

Ir tęsė: „Galime sakyti, kad ši dvikova mums bus išskirtinė. „Real“ yra viena geriausių komandų Europoje, o mums tai galimybė išsiaiškinti savo pajėgumą. Reikia išlaikyti koncentraciją, ryžtą ir pasitikėti savo jėgomis. Tik taip įrodysime, kad esame verti būti ten, kur esame“.

Savaitgalį APOEL nacionaliniame čempionate sužaidė tik lygiosiomis 0:0 su „Omonia“, nors antroje mačo dalyje turėjo kiekybinį pranašumą. Be to, prieš „Real“ negalės rungtyniauti Gustavo Manduca, kuris yra suspenduotas, ir vartininkas Panosas Constantinou - jam atlikta kelio operacija.

Tuo metu „Real“ strategas Jose Mourinho nebuvo linkęs nurašyti varžovų ir, atsakydamas kolegai, teigė taip: „Tikrai turime ko pasimokyti iš šios komandos - tai nėra paslaptis. Jie parodė, jog ekipos stiprybė yra daug reikšmingesnė už individualų pajėgumą. Šie futbolininkai kaunasi vienas už kitą, atiduoda visą save ir tiki, jog futbole viskas įmanoma. Gerbiame oponentus ir jaučiame, kad jie nusipelnė būti ketvirtfinalyje. Juk kelyje buvo eliminuoti „Porto“, „Lyon“ ir „Šachtar“ ekipos.

Žinoma, mes esame favoritai, to paneigti negalime - nelygintini biudžetai ar istorija, tačiau futbolas yra futbolas. Gerai išanalizavome APOEL, žinome, kad lengva nebus, bet tikimės, kad atsakomosios rungtynės bus lengvesnės. Pergalė suteiktų pranašumą, tačiau vargu, ar užsitikrinsime vietą pusfinalyje jau po dvikovos Nikosijoje“.

Antradienį „Real“ sudėtyje nebus suspenduoto saugo Xabi Alonso, taip pat traumuotų Lassana Diarra, Jose Callejono, Ricardo Carvalho bei Angelio Di Marios.

Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) - Londono „Chelsea“ (Anglija)
Vieta: „Estadio do Sport Lisboa e Benfica“.
Teisėjas: Paolo Tagliavento (Italija).

Lisabonos „Benfica“ tikisi pratęsti nepralaimėtų mačų seriją namie, tačiau iššūkis laukia nemenkas - atsigavimo ženklus demonstruojantys Londono „Chelsea“ futbolininkai.

Europos taurių turnyruose Portugalijos ekipa neklumpa jau dešimt mačų iš eilės, todėl viltys patekti į UEFA Čempionų lygos pusfinalį pirmą kartą nuo 1990 metų tikrai yra gyvos. Be to, varžovas gali „pasigirti“ tuo, kad šį sezoną prestižiniame turnyre nėra šventęs nė vienos pergalės varžovų stadione.

Šeimininkų gerbėjų ir trenerio Jorge Jesuso žvilgsniai kryps į puolėją Oscarą Cardozo, kuris vienintelis yra įmušęs dviženklį įvarčių skaičių - UEFA Čempionų lygoje jis pasižymėjo keturis sykius per 7-ias dvikovas.

Savaitgalį „Benfica“ Portugalijos pirmenybėse sužaidė be įvarčių 0:0 su „Olhanense“ ir turnyro lentelėje liko antroje vietoje - tiesa, ji tik tašku atsilieka nuo „Porto“. Tuo metu „Chelsea“ tokiu pat rezultatu baigė Londono derbį su „Tottenham“ ir sukomplikavo galimybes patekti tarp keturių stipriausių „Premier“ lygos komandų.

Tai bus pirmoji šių komandų tarpusavio akistata, kurią palengvinti galės gynėjas Davidas Luizas ir saugas Ramiresas, ne vienerius metus praleidę „Benfica“ gretose.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją