„Pirmas 20-30 minučių vaikinai žaidė nervingai, galbūt reikėjo priprasti ir prie sąlygų. Žaisti pirmas rungtynes su šeimininkais visada sunku. Antrame kėlinyje žaidėme daug geriau, sukūrėme dvi geras progas pasižymėti. Tai - gerai, nes rodo, kad turime rezervų. Škotai turėjo daugiau progų, bet apskritai komandų didelio lygių skirtumo nebuvo. Įvartis buvo tipiškai škotiškas – smūgis galva po perdavimo iš krašto“, - pasakojo Cs. Laszlo.

Pasak trenerio nors rezultato pasiekti nepavyko, jau dalyvavimas šiame etape yra pasiekimas Lietuvos U-17 rinktinei, o jis pats labiau atkreipė dėmesį į individualius pasirodymus.

„Kalbėjausi su žmonėmis stadione ir jiems patiko tai, kokį progresą padarė lietuviai. Komanda pasiekė šį etapą, žaidžia su pajėgiais varžovais ir jai tai bus gera patirtis. Džiaugiuosi, kad mačiau kelis talentingus žaidėjus. Tai labai gerai, nes jie ateityje papildys vyresnio amžiaus rinktines“.

Įvartis, likus žaisti 15 minučių

Daugiausiai iš Škotijos „Premier“ lygos klubų žaidėjų sudaryta šeimininkų komanda pirmame kėlinyje buvo aktyvesnė, tačiau pirmame kėlinyje sugebėjo tik kartą pataikyti į vartų plotą. Vartininką Marių Suvaizdį patikrino pavojingasis Londono „Chelsea“ klubo puolėjas Islamas Feruzas. Lietuvių gretose pavojingas buvo Deimanto Petravičiaus baudos smūgis, kurį atėmė „Liverpool“ klubo vartininkas Ryanas Crumpas.

Antro kėlinio pradžioje progą turėjo Tadas Lekeckas, tačiau jam nepavyko pergudrauti vartininko. 54-ą min. lietuvių štabui teko atlikti priverstinį keitimą - traumą patyrė gynėjas Edvinas Dambrauskas.

Lemtingas buvo antro kėlinio vidurys. 62-ą min. po Skirmanto Rakausko atakos varžovų vartininkas apsigynė, o prabėgus trims minutėms po perdavimo iš krašto gynėjas S. Findlay, iššoko aukščiau už lietuvius, ir galva pasiuntė kamuolį į vartus. Per likusias penkiolika minučių lietuviai bandė spausti varžovus, „uždirbo“ keletą baudos smūgių ir kampinių, tačiau pasižymėti nepavyko.

Kitose grupės rungtynėse Danija ir Islandija sužaidė lygiosiomis 2:2. Ketvirtadienį lietuviai susitiks su Danijos ekipa.

Mūsiškiams greičiausiai negalės padėti abu vidurio gynėjai – traumą gavęs E. Dambrauskas ir antrą įspėjimą čempionate gavęs komandos kapitonas Julius Aleksandravičius.

Rungtynių statistika:

U-17 Škotija 1 – 0 U-17 Lietuva

Teisėjas: Johnny Casanova (San Marinas)
Stadionas: Ero „Sommerset Park“
Įvartis: 65 min. Stuart Findlay (Škotija)
Įspėti: 78 min. Stuart Findlay (Škotija); 66 min. Julius Aleksandravičius (Lietuva)

Lietuva: Marius Suvaizdis, Julius Aleksandravičius, Edvinas Dambrauskas (54 min. Aivaras Meškinis), Lukas Pangonis, Justas Raziūnas, Erikas Skripkinas (70 min. Vykintas Slivka), Skirmantas Rakauskas (41 min. Tadas Lekeckas), Gabrielius Judickas, Deimantas Petravičius, Simonas Stankevičius. Atsarginiai: Edgaras Jonaitis, Kevinas Pavlijus, Rolandas Baravykas ir Darius Kazubovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją