Intriga LFF prezidento rinkimuose išblėso dvylika metų šias pareigas ėjusiam Liutaurui Varanavičiui nusprendus prieš pat LFF konferenciją atsiimti savo kandidatūrą. 42-ą gimtadienį šeštadienį švenčiantis buvęs bankininkas pareiškė palaikantis kaunietį J. Kvedarą. L. Varanavičius tapo LFF viceprezidentu.

Jau vykstant LFF konferencijai iš rinkimų paskelbė pasitraukiantis ir federacijos viceprezidentas Gintautas Babravičius.

J. Kvedaras nuo 2000 metų užėmė LFF generalinio direktoriaus postą. Kaunietis – buvęs profesionalus futbolininkas, praeityje rungtyniavęs Kauno „Inkaro“, Vilniaus „Žalgirio“, Klaipėdos „Atlanto“ klubuose, vėliau treniravęs Kauno „Inkaro-Grifo“ komandą.

Balso teisę LFF konferencijoje turėjo 80 šalies futbolo atstovų – po 5 žmones į aukščiausią federacijos valdymo organą galėjo deleguoti 16 LFF narių, tarp kurių – įvairios šakinės ir regioninės federacijos.
Apie LFF narių balsavimo rezultatus visuomenei buvo pranešta po LFF konferencijos, tuo tarpu patys rinkimai vyko už uždarų durų – futbolo veikėjų ramybę nuo žiniasklaidos atstovų stropiai saugojo apsaugos darbuotojai.

Kėdes perstumdė be triukšmo

Kelią savo ilgamečiam bendražygiui užleidęs L. Varanavičius tuščiomis neliko: LFF konferencija buvusį vadovą patvirtino federacijos pirmuoju viceprezidentu.

DELFI pasiteiravus, ar savo kandidatūrą atsiėmė supratęs, kad neturi šansų pasiekti pergalės, L. Varanavičius tai neigė.

„Šį sprendimą priėmiau ne šiandien, jis brendo ilgai. Dvylika metų dirbau ir manau, kad savo darbą jau padariau. Yra kitų užsiėmimų gyvenime, o futbolui ir toliau padėsiu.

Daug žmonių sakė, kad nenori rinktis tarp manęs ir Juliaus, todėl nutariau jų neversti. Džiaugiuosi, kad Julius prisiėmė šią naštą, nes ji – tikrai ne pyragai”, – dėstė L. Varanavičius.

Savo ruožtu, J. Kvedarą LFF generalinio direktoriaus poste jau netrukus turėtų pakeisti jo pavaduotojas Edvinas Eimontas. J. Kvedaro dešiniąja ranka laikomo specialisto iš Kauno kandidatūrą artimiausiame posėdyje tvirtins naujos sudėties LFF vykdomasis komitetas (VK).

Įdomu, jog pagal iki šiol galiojusius LFF įstatus, federacijos generalinio direktoriaus kandidatūrą palaiminti turėjo konferencija, tačiau šeštadienį buvo priimta nauja įstatų redakciją, kuri tokią teisę perleido LFF VK.

LFF konferencija taip pat priėmė sprendimą pašalinti iš federacijos narių sąrašo prieš LFF viršūnėles maištavusią ir nepriklausomą kandidatą į prezidentus norėjusią iškelti Vilniaus apskrities futbolo federaciją (VAFF), o vietoje jos priimta neseniai susikūrusi Vilniaus regiono futbolo sąjunga (VRFS).

Šeštadienį patvirtintas ir 2012 metų LFF biudžeto projektas, tačiau jo skaičių J. Kvedaras atskleisti nesutiko.

Išrinktas naujas LFF Vykdomasis komitetas

Konferencijoje taip pat išrinktas naujas LFF Vykdomasis komitetas. Daugiausiai balsų surinko penki apskričių federacijų atstovai - Romanas Levinskas (Kauno apskrities futbolo federacija), Romas Kukis (Marijampolės AFF), Vidmantas Šulčius (Šiaulių AFF), Sigitas Jukna (Tauragės AFF) ir Leonas Dunauskas (Telšių AFF).

Kitais penkiais nariais pagal naujai patvirtintus LFF įstatus tapo asociacijų prezidentai: Jonas Braga (Teisėjų), Romualdas Lavrinavičius (Vaikų ir jaunių), Vidmantas Butkevičius (Salės futbolo), Anatolijus Stecenko (Masinio futbolo) ir Stasys Stankus (Futbolo techninio vystymo).

LFF Konferencija - aukščiausias LFF organas. Remiantis LFF įstatais, federacijos nariai, kurių šiuo metu yra 16, į Konferenciją deleguoja po 5 atstovus.

Šiuo metu pagrindinius šalies futbolo klausimus sprendžia 80 delegatų. Eilinė konferencija vyksta kartą per metus, nutarimai priimami paprasta balsų dauguma.

Šeštadienį vykusiojoje Konferencijoje dalyvavę 76 (4 delegatai nedalyvavo) delegatai taip pat patvirtino naujus LFF įstatus, praėjusių metų LFF veiklos ataskaitą, finansinę atskaitomybę bei nepriklausomo auditoriaus ataskaitą, 2012 metų LFF biudžetą.

Balsavimas

Juliaus Kvedaro dosjė

Gimė: 1949 m. spalio 3 d., Kaune

Žaidėjo karjera:

- Kauno „Banga“ (1967), Kauno „Inkaras“ (1969-72 m.), Vilniaus „Žalgiris“ (1971), Tomsko „Tomles“ (Rusija, 1973-1975) Klaipėdos „Atlantas“ (1973-75 m.), Kauno „Kelininkas“ (1976-84 m.), Kauno „Aidas“ (1985 m.).

- Lietuvos čempionato sidabro medalių (1977, 1979, 1981), Lietuvos taurės (1969, 1976, 1978, 1979, 1980) laimėtojas.

Trenerio karjera:

- Kauno „Maistas“ (1982-83 m., miesto čempionas), Kauno „Kelininkas“ (1984 m.), Kauno „Inkaras-Grifas“ (1994-96 m.).

- Lietuvos čempionas (1995, 1996 m.), LFF taurės (1995 m.) laimėtojas.
- Lietuvos nacionalinė rinktinė (trenerio asistentas 1994-1995 ir 2000 m.) ir jaunimo rinktinė (trenerio asistentas, 1996 m.).

Organizacinė veikla:

- LFF generalinis direktorius (2000-2012 m.).
- UEFA Profesionalaus futbolo komiteto narys (nuo 2007 m.).


Julius Kvedaras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)