Apžvalga:

AC „Milan“ (Italija) - Londono „Arsenal“ (Anglija)

Stadionas: San Siro, Milanas (Italija).

Teisėjas: Viktoras Kassai (Vengrija).

Laikas: 21 val. 45 min.

AC „Milan“ klubas dėl didesnio sužaistų rungtynių skaičiaus pirmauja Italijos čempionate, tačiau paskutiniai rezultatai nedžiugina - trejų iš eilės nelaimėtų rungtynių seriją milaniečiai nutraukė itin sunkiai ir ne visai pelnytai 2:1 (0:1) įveikę „Udinese“ futbolininkus.

Treneriui Massimo Allegri galvos skausmą kels faktas, kad aikštėje nebus nei gynėjo Alessandro Nestos, nei puolėjo Alexandre'o Pato. Tiesa, patyręs saugas Markas van Bommelis ir puolėjas Zlatanas Ibrahimovičius jau bus rikiuotėje.

„Reikės žaisti labai intensyviai, kitaip suteiksime progų varžovams kontratakuoti ir išnaudoti savo geriausią savybę, - sakė M. Allegri. - Oponentai yra labai greiti, ypač jei paliksime jiems erdvės“.

Ir pridūrė: „Ypač didelį pavojų kelia Robinas van Persie ir Thierry Henry. Turėsime juos gerai prižiūrėti, tačiau negalime pamiršti, kad „Arsenal“ yra kolektyvas, kuris ir yra didžiausia grėsmė“.

„Arsenal“ išvyka į Milaną reikšminga ne tik dėl UEFA Čempionų lygos, bet ir fakto, kad tai bus paskutinis mačas keletą savaičių komandoje praleidusiam legendiniam Thierry Henry. Veteranas grįš į Jungtines Valstijas, kur vėl atstovaus Niujorko „Red Bulls“.

Šešiuose mačuose pasirodęs prancūzas įmušė tris įvarčius ir dar kartą įrodė, kad ne veltui yra laikomas vienu talentingiausių pastarojo meto Europos puolėjų.

„Negalvoju apie atsisveikinimą, tiesiog noriu padėti „Arsenal“. Esu šios ekipos futbolininkas dar vienerioms rungtynėms. AC „Milan“ yra AC „Milan“. Šiame turnyre laimėti išvykoje niekuomet nėra lengva“, - kalbėjo T. Henry.

Tuo metu A. Wengeras nerimavo dėl aikštės būklės: „Mane šiek tiek neramina veja - ji neatrodo ypač gerai, tačiau tikiuosi, kad situacija iki rungtynių pasitaisys“.

Anglijos klubas versis be savaitgalį susižeidusio gynėjo Pero Mertesackerio ir sunkias traumas besigydančių Jacko Wilshere'o bei Andre Santoso. Problemų turi ir Abou Diaby ir Carlas Jenkinsonas.

Ekipoje veikiausiai nebus ir Gervinho, kuris tik sekmadienį baigė kovas Afrikos Nacijų taurės turnyre.

Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) - Lisabonos „Benfica“ (Portugalija)

Stadionas: „Petrovskij“, Sankt Peterburgas, Rusija.

Teisėjas: Jonas Erikssonas (Švedija).

Laikas: 19 val.

Sankt Peterburgo „Zenit“ strategas Luciano Spalletti yra tikras, kad jo vadovaujama ekipa nepalūš dėl išsiplėtusio traumuotų futbolininkų sąrašo ir įveiks Lisabonos „Benfica“ klubą.

Aštuoniems mėnesiams iš rikiuotės neseniai iškrito Danny, maistu apsinuodijo Domenico Criscito, aikštėje nepasirodys Aleksandras Bucharovas ir Darko Lazovičius. Visgi tai neseniai naują sutartį pasirašiusio L. Spalletti negąsdina: „Traumos mūsų nepaveiks - mes norime žengti į aikštę ir rungtyniauti. Veikiausiai bus šalta, tačiau tik ne tiems, kurie bėgios ant vejos. Juk tai sportas, žaidžiamas bet kokiu oru, o tikri nugalėtojai prisitaikys prie situacijos“.

Apie varžovus specialistas sakė: „Kai aikštės būklė nėra pati geriausia, techniška komanda turi privalumą, nes reikia tiksliau atlikti kai kuriuos žaidimo elementus. „Benfica“ šiuo aspektu, ko gero, yra stipresnė nei mes. Tačiau mes norime laimėti mačą - parodyti charakterį ir perrašyti „Zenit“ istoriją“.

Įdomu tai, kad Rusijos klubas dėl žiemos pertraukos nacionaliniame čempionate kitą mačą žais tik kovo 3 dieną. Turnyro lentelėje Sankt Peterburgo ekipa yra vienvaldė lyderė - ji artimiausią persekiotoją Maskvos CSKA lenkia 6 taškais.

Tačiau ne iš kelmo spirta ir „Benfica“, kurios gretose nebus tik sunkią traumą patyrusio gynėjo Javi Garcios. Portugalus Rusijoje turėtų padrąsinti faktas, kad per pastarąsias devynerias rungtynes Europos taurių turnyruose buvo pralaimėta tik sykį. Be to, portugalų komanda jau šventė 11-a pergalių iš eilės.

„Zenit“ šiemet dar nerungtyniavo, bet mes analizavome keletą paskutinių mačų Rusijos čempionate, taip pat pasitelkėme technologijas tendencijų analizei, - kalbėjo treneris Jorge Jesusas. - Netikiu, kad varžovų traumos pakeis situaciją. Gerbiame varžovus, bet norime būti ketvirtfinalyje. Žinoma, nugalėtoją lems du mačai, bet mes norime laimėti jau pirmąjį“.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją