„Manau, šįmet turime realias galimybes gerai pasirodyti savo atrankos grupėje. Naujas judėjimas gali tapti ramsčiu mūsų žaidėjams, kuriems reikia ne kritikos, o palaikymo“, - sako M.Starkus.

Kels populiarumo bangą

Netrukus visi futbolo gerbėjai, norintys prisijungti prie šio judėjimo, galės jungtis į internetinę bendruomenę, kuri planuos ne tik virtualius, bet ir realius susitikimus. Bendruomenė kels klausimus ir ieškos sprendimų, prireikus bendradarbiaus su institucijomis, kurios privalo rūpintis Lietuvos futbolo raida.

Anot vieno iš iniciatorių M. Starkaus, svarbiausias jo matomas tikslas - palaikyti šalies rinktinę.

„Aš pats jungiuosi prie šio judėjimo ar projekto, kaip jį bepavadinsime, nes noriu pakviesti žmones, mėgstančius futbolą, reaguoti, kalbėti apie jį, vienytis ir palaikyti rinktinę. Ne rinkti pinigus stadionui, ar vaikščioti po gatves su plakatais: „visi marš į stadionus“, o tiesiog tapti ramsčiu mūsų žaidėjams“.

Iniciatyva burti futbolo gerbėjus į bendruomenę, kuri aktyviai veiktų futbolo populiarinimo tikslu, ne vienerius metus brendo „Sekmadienio futbolo lygos“ iniciatorių ir įkūrėjų galvose. „SFL“ lygos prezidentas Paulius Malžinskas įsitikinęs, kad šis judėjimas padės suburti ne tik šios sporto šakos senbuvius, bet ir pritrauks naujus sirgalius.

„Nuo panašios iniciatyvos kažkada prasidėjo ir „Sekmadienio futbolo lyga“, dabar ji greitai plečiasi, pritraukdama vis naujų futbolo mėgėjų. Iš tiesų ši sporto šaka - populiari šalyje, bet kartais jai pritrūksta elementaraus viešumo, norime kelti futbolo bangą Lietuvoje“, - pasakoja P. Malžinskas.

Galimybės patekti į pasaulio čempionatą - realios

M. Starkus įsitikinęs, pagrindinė problema, kodėl Lietuvoje, priešingai nei visame pasaulyje, futbolas nėra sporto šaka numeris vienas. Pergalės, kurių visi laukia ir kurių trūksta šalies futbolui.

„Visoms šalims reikia pergalių, o ypač mažoms. Krepšinis mums sekasi geriau už futbolą, todėl Lietuvoje jis daugeliu atveju populiaresnis. Aš pats džiaugiuosi krepšininkų pergalėmis kiekvieną kartą ir mažiausia ko norėčiau, tai priešprieša tarp krepšinio ir futbolo gerbėjų. Priešingai, noriu, kad palaikytume tiek vienus, tiek kitus”, - sako Martynas.

Jo manymu, nuolatiniai kaltinimai futbolo rinktinės treneriams nėra visai teisingi, o susiklosčiusią šios sporto šakos situaciją lėmė daug sudėtinių veiksmų, tarp kurių – ir prarastos kartos jaunų perspektyvių žaidėjų, kai jiems ruošti nebuvo skiriamas pakankamas dėmesys, nacionalinio stadiono klausimas.

„Stadiono problema neabejotinai išsprendžiama. Didžiausias absurdas, kad ji iki šiol neišspręsta. Tačiau tai jau ne futbolas, o politika. Politikuoti aš nenusiteikęs, tiesiog myliu šį žaidimą ir mūsų rinktinę. Juos galima kritikuoti, jei jie blogai sužaidžia, bet tą jie ir patys žino. Vis dėlto jie atvažiuoja žaist už mūsų šalį, stengiasi, jiems garbė atstovaut mūsų rinktinei. Manau, kad palaikymo banga juos gali įkvėpti“, - įsitikinęs M. Starkus.

Nors lietuviai šiais metais nedalyvaus Europos čempionate Ukrainoje ir Lenkijoje, M. Starkaus manymu, tautiečių palaikymo jiems ypač prireiks kovojant dėl kelialapio į pasaulio futbolo čempionatą.

„Šiais metais mūsų atrankos grupė yra tikrai įveikiama. Tiesą sakant, man visada būdavo keista, kai žmonės džiūgaudavo mums patekus į vieną grupę su labai stipriomis komandomis iš turtingų šalių futbolo federacijų. Neva bus transliacijų, bus pinigų.

Ei, palaukit, aš nesuprantu kuo čia džiaugtis? Džiaukimės dabar, kai mūsų priešininkai yra silpnesni ir mes galime juos nugalėti. Dabar aš džiaugiuosi ir tikiu, kad atrasime bendraminčių, nes šie metai mūsų šalies rinktinei ir sirgaliams yra vilties metais. Belieka tuo patikėti ir rimtai palaikyti rinktinę“, - kviečia M. Starkus.

Apie galimybę jungtis prie judėjimo ir tapti jo nariais, futbolo gerbėjus žadama informuoti netrukus. Pasak P. Malžinsko, šiuo metu vyksta paruošiamieji darbai startui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją