Gabono ir Malio rungtynėse įvarčiai buvo įmušti tik antrame kėlinyje. 55-ą minutę pirmi savo įvarčių sąskaitą atidarė Gabono futbolininkai.

Iki susitikimo pabaigos likus žaisti 6 minutes, Malio ekipa sugebėjo išsigelbėti ir įmušti išlyginamąjį įvartį.

Išsiaiškinti poros nugalėtojo pratęsimo metu nepavyko net, todėl buvo mušami 11 metrų baudiniai. Jų metu sėkmė lydėjo Malio futbolininkus, kurie po penkto ir tikslaus S. Keita smūgio iškovojo kelialapį į pusfinalį.

Paskutinėje ketvirtfinalio poroje santykius aiškinosi Gana ir Tunisas.

Gana jau 10-ą minutę išsiveržė į priekį, bet Tuniso ekipa 42-ą minutę rezultatą išlygino. Antrame kėlinyje įmušti nepavyko nei vienai, nei kitai komandai, todėl buvo žaidžiamas pratęsimas.

Jo metu apmaudžiai suklydo Tuniso vartininkas Emelis Mathlouthi, kuris nesėkmingai gaudė kamuolį ir pateikė dovanėlę varžovams. Tuo pasinaudojo Ganos rinktinės puolėjas Andre Ayewas ir persvėrė rezultatą savo komandos naudai.

Per likusį laiką Tuniso ekipa pasižymėti nesugebėjo, tačiau gynėjas Aymenas Abdennouras smogė varžovui į veidą ir užsidirbo raudoną kortelę.

Afrikos Nacijų taurės turnyro pusfinalyje susitiks Zambija ir Gana, bei Malis ir Dramblio Kaulo Krantas. Abejos pusfinalio rungtynės vyks vasario 8-ą dieną.

Rezultatai:

Gabonas 1 – 1 Malis, (po 11 metrų baudinių 4:5)

55‘ [1 – 0] Eric Mouloungui
84‘ [1 – 1] Cheick Diabate

Gana 2 – 1 Tunisas (po pratęsimo)

10‘ [1 – 0] John Mensah
42‘ [1 – 1] Saber Khelifa
101‘ [2 – 1] Andre Ayew

108‘ Aymen Abdennour (Tunisas) - raudona kortelė