Tarptautinės futbolo federacijos prezidentas Seppas Blatteris taip pat pareiškė, kad būtina „išnaikinti rasizmo užkratą“ futbole. FIFA pareiškime rašoma: „susirūpinimą kelia paskutinės rasizmo apraiškos futbole, kurios yra griežtai smerkiamos. Reikalausime pasiaiškinimo iš Ispanijos futbolo asociacijos kad būtų galima išsiaiškinti ar nebuvo pažeisti FIFA statutas, taisyklės ir etikos kodeksas“.

Daugiausiai užgauliojimų vos prisilietę prie kamuolio susilaukdavo juodaodžiai Ashley Cole‘as ir Shaunas Wright-Phillipsas.

Anglijos sporto ministerijos vadovas Richardas Cabornas sakė, kad buvo „visiškai pasibaisėjęs“ ir rengiasi rašyti skundo laišką tas pačias pareigas Ispanijoje užimančiam asmeniui.

„Tai, kad reikia nagrinėti šį klausimą, yra labai nemalonu, ir aš tikiuosi, kad valdžios atstovai imsis tinkamų veiksmų“, sakė ministras.

Anglijos rinktinės treneris Svenas-Goranas Erikssonas pareikalavo, kad Ispanijos futbolo federacija būtų nubausta. Treneris sakė: „Kai atsitinka tokie dalykai, reikia kažką daryti. Turi būti kažkoks protestas“. Anglijos rinktinės kapitonas Davidas Beckhamas, žaidžiantis Madrido „Real“ klube, sakė esąs pasibaisėjęs ir nustebintas, nes iki šiol Ispanijos sirgaliai niekada nesielgė rasistiškai.

„Gėda kai tokie dalykai vyksta futbole. Tai nebuvo gerai, bet geri žmonės stengiasi to atsikratyti“, sakė kapitonas.

Rinktinės atstovas spaudai Adrianas Bevingtonas sakė: „UEFA ir FIFA pateiksime išsamų raportą apie incidentą, o Ispanijos futbolo federacijai siųsime skundo laišką“.

Ispanijos ambasados Londone atstovai sakė: „Nei Ispanijos vyriausybė, nei patys ispanai neremia tokių veiksmų, kurių bet kokiomis aplinkybėmis turi būti vengiama“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją