„Al-Masry“ klubas laimėjo dvikovą rezultatu 3:1 ir šios komandos gerbėjai įsiveržė į aikštę. Per riaušes į oponentus buvo mėtomi akmenys ir buteliai. Dauguma žmonių žuvo nuo traumų. Nuo smurtautojų kliuvo ir „Al-Ahly“ klubo futbolininkams, kurie bėgo slėptis į drabužinę.

„Al-Ahly“ ir „Al-Masri“ klubų dvikovos nuolat pasižymi žiauriomis muštynėmis, kurios pareikalauja gyvybių.

Po Egipto revoliucijos, kai buvo nuverstas prezidentas Hosnis Mubarakas, šios šalies vadovams trūksta pareigūnų tvarką viešose vietose palaikyti.

Baiminamasi, kad bus daugiau žuvusiųjų. Tarp žuvusiųjų yra ir apsaugos pareigūnų, pranešė agentūra AP. BBC korespondentas Kaire Jonas Leyne‘as sako, kad gerbėjai į stadioną prisinešė peilių. Anot jo, stadione nebuvo užtikrintas įprastas saugumas.

Televizijos parodytuose vaizduose matosi, kaip minios plūsta į stadioną, chuliganai vaikosi varžovų futbolininkus. Jie į stadiono kampą užspaudė varžovų fanus, stadiono dalys liepsnojo.

„Al-Ahly“ komandos gerbėjai yra pagarsėję žiaurumu. Pastaruoju metu jie buvo smarkiai įsitraukę ir į politines konfrontacijas.

Visos tolesnės futbolo rungtynės atšauktos, o naujas Egipto parlamentas ketvirtadienį rinksis į neeilinę sesiją.

FIFA prezidentas: esu sukrėstas

„Apsauga mus paliko vienus ir negynė. Vienas aistruolis ką tik mirė prieš mano akis persirengimo kambaryje“, - sakė vienas „Al Ahly“ klubo žaidėjų.

Baiminamasi, kad aukų, tarp kurių yra ir apsaugos pareigūnų, skaičius gali augti - sužeisti mažiausiai apie tūkstantį asmenų. Žaidėjams ir nukentėjusiesiems išgabenti šalies karinių pajėgų vadas Husseinas Tantawi išsiuntė du lėktuvus. Medikams talkino ir vietos gyventojai, privačiais automobiliais padėję pervežti sunkiau sužeistus žmones.

„Esu sukrėstas ir nuliūdintas fakto, kad šį vakarą žuvo ir buvo sužeista toks milžiniškas skaičius futbolo gerbėjų“, - sakė FIFA prezidentas Seppas Blatteris. - Tokia katastrofa negali įvykti. Mano mintys yra su šeimomis tų, kurie prarado gyvybes“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją