Pirmasis rungtynių įvartis krito 31 minutę, kai „City“ narys Nigelis de Jongas gavo kamuolį iš Davido Silvos ir griūdamas smūgiavo į vartus iš maždaug 25 metrų. Smūgis pasiteisino, mat varžovų vartininkas nesugebėjo atlaikyti voratinklius viršutiniame vartų kampe pravaliusio kamuolio.

Tačiau savo aikštėje žaidžiantys liverpuliečiai nepasidavė. Po devynių minučių jie uždirbo 11 metrų baudinį, kai „miestiečių“ gynėjas Micah Richardsas sužaidė ranka savo baudos aikštelėje. Baudinį sėkmingai realizavo Stevenas Gerrardas ir rezultatas tapo lygus - 1:1.

68 minutę svečiai vėl išsiveržė į priekį. Šįkart įvartį pelnė bosnis Edinas Džeko, gavęs puikų perdavimą iš kraštu prasiveržusio Aleksandaro Kolarovo, ir pasiuntęs kamuolį į vartų tinklą iš poros metrų.

Visgi šeimininkai greitai sugebėjo atsitiesti ir šįkart. Jau po šešių minučių švieslentėje užsidegė rezultatas 2:2, nes varžovų vartininką smūgiu pažeme nuginklavo Craigas Bellamy.

„Liverpool“ klubas, pasiekęs lygiąsias, iškovojo kelialapį į lygos taurės finalą, kur susigrums su „Cardiff City“ komanda, kuri po 11 metrų baudinių serijos nugalėjo „Crystal Palace“ futbolininkus.

„Livepool“ 2 – 2 „Manchester City“
(Pirmas mačas 1-0, bendras rezultatas 3-2)
31' [0 - 1] Nigel de Jong
40' [1 - 1] Steven Gerrard (11 m)
68' [1 - 2] Edin Džeko
74' [2 - 2] Craig Bellamy.