Karaliaus taurės pusfinalyje FC „Barcelona“ ekipa susikaus arba su CF „Valencia“, arba su Valensijos „Levante“ komandomis (kol kas 4:0 pirmauja CF „Valencia“).

Tuo metu kitą pusfinalio porą sudarys „Mirandes“ ir Bilbao „Athletic“ klubai.

Prieš savaitę Madride vykusiame pirmame mače FC „Barcelona“ ir „Real“ ekipų pirmieji į priekį išsiveržė madridiečiai, kai 10 min. pasižymėjo Cristiano Ronaldo, bet vėliau Carleso Puyolio (49 min.) ir Erico Abidalio (77 min.) lėmė svečių pergalę.

Rungtynių eiga:

Jau pirmą minutę puikią progą turėjo Gonzlo Higuainas, bet Barselonos futbolininkus nuo įvarčio išgelbėjo virpstas. Dar po poros minučių po to paties G. Higuaino smūgio visą savo meistriškumą priverstas demonstruoti vartininkas Jose Manuelis Pinto. 11 min. J. M. Pinto atrėmė ir itin pavojingą Cristiano Ronaldo bandymą - 0:0.

Nepaisant to, kad akivaizdžią persvarą pirmoje kėlinio pusėje turėjo svečiai, „Barcelona“ žaidėjai prieš pat pertrauką pelnė du įvarčius ir praktiškai išsprendė šios poros likimą: 42 min. pasižymėjo Pedro, o 45 min. Dani Alvesas - 2:0.

Antro kėlinio viduryje, 68 min., nedideles „Real“ viltis atgaivino C. Ronaldo - 1:2. Dar po keturių minučių komandos draugo pavyzdžiu pasekė ir Karimas Benzema, tad intriga iškart atgijo - 2:2 (72 min.). Vis dėlto šeimininkai atsilaikė, o mačui artėjant prie pabaigos pasipylė tikra kortelių liūtis - 88 min. iš aikštės buvo išvarytas Sergio Ramosas, o jau per teisėjo pridėtą laiką įspėjimų sulaukė ir Pepe bei Estebanas Granero.

FC „Barcelona“ 2 - 2 Madrido „Real“ (bendras rezultatas - 4:3)
42' [1 - 0] Pedro
45' [2 - 0] Dani Alves
68' [2 - 1] Cristiano Ronaldo
72' [2 - 2] Karim Benzema

88' Sergio Ramos („Real“) parodyta raudona kortelė.

Startinė FC „Barcelona“ sudėtis (4-3-3):

Pinto, Alves – Pique – Puyol – Abidal, Xavi – Busquets – Iniesta, Messi – Fabregas – Sanchez.

Startinė „Real“ sudėtis (4-5-1):

Casillas, Arbeloa – Ramos – Pepe – Coentrao, Diarra - Xabi Alonso - Kaka - Ozil - Ronaldo, Higuain.

* * *

Šios rungtynės „Real“ vartininkui Ikerui Casillasui - jo 600-asis pasirodymas ginant „Karališkojo“ klubo vartus. Tuo metu FC „Barcelona“ saugas Xavi žaidė jau 31-ą „El Clasico“ per savo karjerą ir taip pakartojo Joano Segarros rekordą.

Primename, kad per kalendorius metus, tai - jau dešimtoji „El Clasico“ dvikova. Statistika šiose principinėse dvikovose yra akivaizdžiai parankesnė „Barca“ futbolininkams: „Real“ per pastaruosius 13-a „El Clasico“ pasiekė vos vieną pergalę - 2011 metų Karaliaus taurės finale 1:0, bet ir tai tik po pratęsimo.

Į pusfinalį pateko Bilbao „Athletic“ klubas

Kitame taurės turnyro ketvirtfinalio mače Bilbao „Athletic“ klubas svečiuose nugalėjo „Mallorca“ komandą rezultatu 1:0 ir iškopė į varžybų pusfinalį, kur susitiks su trečios lygos „Mirandes“ ekipa. Pirmą mačą savo aikštėje baskai taip pat laimėjo 2:0. Vienintelį dvikovos įvartį 76-ą minutę „Mallorca“ futbolininkas Ivanas Ramisas įsimušė į savo vartus.

„Mallorca“ 0 – 1 Bilbao „Athletic“ (pirmas mačas 0:2, bendras rezultatas 0:3)

76' [0 - 1] Ivan Ramis („Mallorca“, į savus vartus)

90' Jose M. F. Moreno Chico („Mallorca“) - raudona kortelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)