Po įvartį nugalėtojams pelnė Pedro Cary (6:16), Cardinalas (20:11) ir Ricardinho (31:32).

Penktadienį antrąsias turnyro rungtynes Lietuvos salės futbolininkai žais su Slovakijos rinktine, kuri ketvirtadienį 3:1 (1:0) nugalėjo Prancūzijos ekipą.

Rungtynių eiga

Po pirmo kėlinio namų aikštėje žaidę tituluoti varžovai pirmavo tik 1:0. Po pertraukos portugalai pranašumą įtvirtino dar dviem įvarčiais.

„Komanda nenuvylė - pagal galimybes pademonstravome gerą kovą, manau ir portugalai liko nustebinti“, – rungtynes įvertino lietuvių treneris Daivydas Kalpokas.

Kėlinio pabaigoje galėjo išlyginti

Vėlų vakarą Europos vicečempionų rungtynes Koimbroje transliavo ir Portugalijos nacionalinės televizijos antras kanalas, arenoje šeimininkus gausiai palaikė žiūrovai. Portugalai buvo aiškūs dvikovos favoritai ir nuo rungtynių pradžios tai įrodinėjo.

Vis tik pirmas įvartis krito ne po vienos iš techniškų varžovų atakų, o po standartinės situacijos, kai P. Cary išsprūdo iš lietuvių gynėjų akiračio ir iš 6 metrų smūgiavo tiksliai. Praleidę įvartį, lietuviai perėjo į puolimą ir šalia vartų smūgiavo Artūras Rimkevičius, o Nerijaus Mačiulio smūgį atmušė varžovas.

Vėliau svečiams teko atlaikyti dar vieną portugalų atakų bangą, per kurią puikiai vartus gynė Mindaugas Labuckas. Kėliniui baigiantis lietuviai turėjo dvi geras galimybes išlyginti rezultatą, bet Jurijaus Jeremejevo smūgį atrėmė vartininkas, o Mariaus Bezykornovo bandymas perkelti kamuolį buvo netikslus.

Vos prasidėjus antram kėliniui portugalų puolėjas pakartotiniu smūgiu padvigubino savo komandos persvarą. Lietuvos rinktinė nepasidavė ir apsigynusi nuo varžovų atakų turėjo šansų atsilikimą sušvelninti. Vis tik pasižymėti nepavyko nei aktyviai žaidusiam A. Rimkevičiui, nei Arūnui Šteinui. Netrukus po to šeimininkų greitą ataką įtvirtino geriausias 2010 metų pasaulio salės futbolininkas Ricardinho – 3:0.

Vartininkas – malonus atradimas

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris D. Kalpokas po dvikovos teigė, kad auklėtiniai nenuvylė ir prieš itin galingą varžovą pasirodė garbingai.

„Manau, kad pademonstravome gerą kovą, kuria nustebinome ir portugalus. Žaidėjai išpildė taktinius sumanymus. Aišku, galėjome praleisti ir daugiau įvarčių, tačiau galėjome kelis ir įmušti. Gaila, kad prieš pertrauką nepavyko rezultato išlyginti ir sukurti papildomą įtampą šeimininkams. Bet vis dėlto reikia būti realistams – nugalėti portugalus šiuo metu arčiau fantastikos srities“, - reziumavo D. Kalpokas.

Strategas pagyrė komandoje per oficialias rungtynes debiutavusį vartininką M. Labucką.

„Esu patenkintas visų žaidėjų kovingumu, tačiau reikia pripažinti, kad Mindaugas – malonus atradimas. Jo žaidimas neleido portugalams atitrūkti“.

Keis taktiką ir sudėtį

Kitame grupės susitikime Slovakija, su kuria lietuviai susitiks penktadienį, 3:1 įveikė Prancūziją. Pasak D. Kalpoko, slovakai buvo šiek tiek stipresni už varžovus puolimo grandyje.

„Tačiau manau, kad jei žaisime disciplinuotai, galime kovoti dėl pergalės. Kitoms rungtynėms ruošiamės keisime ne tik taktiką, bet ir žaidėjų pozicijas, ketvertus. Šįkart buvo daugiau ardymo, rytoj (penktadienį) tikimės kitokių rungtynių. Svarbu tik kad žaidėjai atgautų jėgas, nes jų netaupė ir visi veržėsi žaisti“, - sakė D. Kalpokas.

Lietuvos ir Slovakijos salės futbolo rinktinės rungtynės penktadienį prasidės 19.30 val. Sekmadienį lietuviai atrankos turnyrą baigs dvikovą su Prancūzija.

Į atkrintamas varžybas dėl patekimo į pasaulio čempionatą pateks po dvi stipriausias grupės ekipas.

Rungtynių statistika:

Portugalija – Lietuva 3:0 (1:0)

Koimbros Dr. Mario Mexia sporto kompleksas

Teisėjai – Danijel Janoševič (Kroatija), Elchin Samadli (Azerbaidžanas), Kiazo Leladze (Latvija).

Įvarčiai: 6 min. 16 sek. Pedro Cary, 20 min. 11 sek. Cardinal, 31 min. 32 sek. Ricardinho (Portugalija).

Įspėti: 10 min. 28 sek. Audrius Juozaitis, 16 min. 7 sek. Artūras Rimkevičius, 18 min. 11 sek. Ricardinho, 39 min. 35 sek. Arūnas Šteinas.

Lietuva: Mindaugas Labuckas, Marius Bezykornovas, Audrius Juozaitis, Arūnas Šteinas, Virmantas Lemežis, Nerijus Mačiulis, Artūras Rimkevičius, Jurijus Jeremejevas, Valentinas Baranovskis.

Atsarginiai: Vitalijus Bajus, Tomas Nemanis ir Arsenijus Buinickis.

Iš viso Europos zonoje septyniose grupėse kovoja 28 rinktinės. Į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi geriausias grupių komandas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją