Pasak Rusijos žiniasklaidos pateikiamos informacijos, kiekvienas Lietuvos futbolininkas už šį draugišką susitikimą galėjo gauti po 25 tūkstančius eurų (86 tūkst. Lt) siekiantį honorarą.

Į Grozną žaisti draugiškų rungtynių su Rusijos atstovais išvykę kamuojami nerimo, Lietuvos rezervinės futbolo rinktinės žaidėjai Čečėnijos sostinėje greitai nustojo nuogąstauti dėl savo saugumo.

Sustiprinta apsauga lietuvius lydėjo kiekviename žingsnyje, o Grozno oro uoste svečiams netgi buvo surengtas iškilmingas sutikimas. „Jautėmės kaip kokie prezidentai. Net nepatogu buvo“, - stebėjosi puolėjas Ričardas Beniušis.

Žmogaus teisių gynėjų nusikaltėliu vadinamas Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas pasistengė, kad žaisti pirmųjų tarpvalstybinių rungtynių šioje Šiaurės Kaukazo respublikoje atvykę svečiai iš Lietuvos pamirštų visus perspėjimus ir kritiką, lydėjusią juos tėvynėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją