Lyginant su praėjusiais metais šiame TOP20 neliko penkių žaidėjų – keturi iš jų baigė karjerą (Gary Neville‘as, Paulas Scholesas, Patrickas Vieira ir Solas Campbellas), o Emile Heskey turėjo užleisti savo vietą naujiems žaidėjams. Į TOP20 grįžo Ashley Cole‘as , bei pateko keturi nauji žaidėjai (Yaya Toure, Carlosas Tevezas, Robbie Keane‘as ir Craigas Bellamy).

20-oje turtingiausių žaidėjų sąrašo vietoje atsidūrė Craigas Bellamy, kuris šį sezoną atstovauja „Liverpool“ ekipai. Bellamy pirmą kartą pateko į šį sąrašą dėka pelningos sutarties su „Manchester City“, pagal kurią žaidėjas uždirbdavo 90 tūkst. svarų sterlingų per savaitę. Alga žaidėjui buvo mokama net tuomet, kai jis buvo paskolintas žemesnėje lygoje rungtyniaujančiai „Cardiff City“ ekipai. Tapti vienu turtingiausiu žaidėju Bellamy padėjo ir tai, kad jis turi savo nuosavą verslą (garso įrašų kompaniją). Pagal 2010 metų finansines ataskaitas matyti, kad pajamos iš nuosavo verslo sudarė daugiau kaip 0,5 mln. svarų sterlingų.

Toliau rikiuojasi Damienas Duffas ir Robbie Keane‘as. Buvęs Londono „Chelsea“ žaidėjas Damienas Duffas savo padėties nepagerino ir liko toje pačioje 18-oje vietoje. Duffo pajamos paskutiniu metu mažėja ir gali būti, kad tai paskutinis kartas kai jį išvysime šiame sąraše. Pavyzdžiui „Newcastle“ Duffas uždirbdavo po 70 tūkst. svarų sterlingų, o dabartiniame savo klube („Fulham“) „viso labo“ uždirba 45 tūkst. per savaitę. Išsilaikyti turtingiausių sąraše Duffui padeda jo investicijos. Jis turi nekilnojamojo turto gimtinėje, taip pat Londone, Niukasle ir Karibų salose. Taip pat turi pasirašęs reklamos sutartį su „Lukozade“. Be viso to airis turi ir nuosavą verslą.

Robbie Keane‘as savo turtus susikrovė dėka atlyginimo gaunamo futbolo aikštelėje. „Liverpool“ ekipoje jis uždirbdavo po 80 tūkst. svarų sterlingų per savaitę, „Tottenham“ klube po 70 tūkst. per savaitę, o „LA Galaxy“, kur jis turėtų rungtyniauti du sezonus uždirbs 3,5 mln. svarų sterlingų.

Ashley Cole‘o turtas vertinamas 14 mln. svarų sterlingų, kas leido jam grįžti į turtingiausių sąrašą. Gynėjo alga nuolatos didėjo, pvz. „Arsenal“ klube jis gaudavo 60 tūkst. svarų sterlingų per savaitę, o „Chelsea“ iš pradžių 90 tūkst. per savaitę, o nuo 2009 metų sezono pradžios ir 120 tūkst. svarų sterlingų per savaitę. Gynėjas taip pat gauna pajamų iš „Kenzie Promotions“ kompanijos, kuri žaidėjui per metus sumoka daugiau kaip 1 mln. svarų sterlingų.

Turto už 14 mln. svarų sterlingų turi ir paskutinių dienų pirmųjų puslapių veidas Carlosas Tevezas iš „Manchester City“. Per tris sezonus praleistus „West Ham United“ ir „Manchester United“ puolėjas uždirbo 9 mln. svarų sterlingų. Tuo tarpu „Manchester City“ per savaitę uždirba (o gal jau uždirbo) 140 tūkst. svarų sterlingų. Argentinietis taip pat turi sutartį su „Nike“.

14 mln. turtas vertinimas Michaelio Essieno bei Yaya Toure turtas. Essienas turtą susikrovė gaudamas 90 tūkst. svarų sterlingų per savaitę algą, tuo tarpu „Manchester City“ Yaya Toure moka 300 tūkst. svarų sterlingų per savaitę!

Po 16 mln. svarų sterlingų vertinamas trijų žaidėjų turtas. Tai Joe Cole‘as , Nicolas Anelka ir Petras Cechas.

Joe Cole‘as rungtyniaudamas „West Ham United“ uždirbdavo „tik“ 25 tūkst. svarų sterlingų per savaitę, o persikėlus į „Chelsea“ žaidėjo alga iš pradžių išaugo iki 30 tūkst. per savaitę, o vėliau ir iki 80 tūkst. svarų sterlingų per savaitę. Atvykęs į „Liverpool“ anglas gaudavo jau 90 tūkst. svarų sterlingų per savaitę plius papildomai gavo 2 mln. svarų sterlingų premiją. Anglas turi ir nuosavą verslą, tačiau nuosavo verslo pajamos neprilygsta žaidėjo gaunamoms pajamos futbolo aikštelėje. Joe Cole‘as dar 2 mln. svarų sterlingų uždirbo už tai, kad leido žurnalui „Hello!“ viešinti savo vestuves.

Nicolas Anelka savo turtą susikrovė rungtyniaudamas „Paris Saint-Germain“, „Arsenal“, „Real Madrid“, „Liverpool“, „Manchester City“, „Fenerbahçe“, „Bolton Wanderers“ ir „Chelsea“ ekipose.

Petras Cechas „Chelsea“ ekipoje per savaitę uždirba 90 tūkst. svarų sterlingų. Taip pat turi pasirašęs dvi reklamos sutartis su „Samsung“ ir „Adidas“.

7-10 vietose rikiuojasi dar keturi Londono „Chelsea“ žaidėjai, tai Fernando Torresas, Didier Drogba, Johnas Terry ir Frankas Lampardas.

Fernando Torresas „Chelsea“ ekipoje per savaitę uždirba 175 tūkst. svarų sterlingų, palyginimui „Liverpool“ ekipoje gaudavo „tik“ 65 tūkst. svarų per savaitę. Žaidėjas turipasirašęs ir dvi reklamos sutartis su „Nike“ ir „Pepsi“.

Didier Drogba turi vienu 1 mln. daugiau lyginat su ispanu. Rungtyniaudamas „Marseille“ ekipoje puolėjas uždirbdavo 15 tūkst. svarų sterlingų per savaitę, atvykus į Londoną Drogba alga padidėjo tris kartus. Dabar puolėjas uždirba 105 tūkst. svarų sterlingų per savaitę. Taip pat turi reklamos sutartis su „Pepsi“, „Nike“ ir „Orange France“. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad Didier Drogba dalį savo lėšų skiria labdarai, pvz. 3 mln. svarų sterlingų skyrė naujos vaikų ligoninės statyboms gimtajame mieste. Žaidėjas turi ir savo vardo labdaros fondą.

Johnas Terry valdo 22 mln. svarų sterlingų turtą. Šį turtą „Chelsea“ kapitonas sukaupė Londono ekipoje per savaitę uždirbdamas 160 tūkst. svarų sterlingų, pajamų gauna ir iš reklamos sutarties su „Umbro“ bei nuosavo verslo „Sports Market & Promotions“.

Frankas Lampardas „Chelsea“ ekipoje uždirba 140 tūkst. svarų sterlingų per savaitę. Turi sutartis su „Adidas“ ir „Pepsi“. Lampardas taip pat turi penkias nuosavas kompanijas, įskaitant „Franck Lampard Promotions“ . Žaidėjas turi asmeninį finansininką, kuris padeda saugui tvarkyti jo finansus.

Stevenas Gerrardas valdo 27 mln. svarų sterlingų turtą. Jis daugiausiai uždirbantis „Liverpool“ žaidėjas. Jo alga siekia 140 tūkst. svarų sterlingų per savaitę. Turi reklamos sutartis su „Adidas“ ir „Lukozade“. Turi savo restoraną „Warehouse Kitchen & Bar“.

Wayne‘as Rooney patenka tarp penkių turtingiausių . Jo turtas vertinamas 30 mln. svarų sterlingų. „United“ gretose jis uždirba 200 tūkst. svarų sterlingų per savaitę. Nemažą turtą susikrovė ir už savo atvaizdą elektroniniuose žaidimuose. Jo atvaizdą galima rasti ant „Electronic Arts“ diskų. Turi reklamos sutartį su „Nike“.

Ketvirtoje vietoje atsidūrė „Manchester United“ veteranas Ryanas Giggsas. Giggsas turtus susikrovė iš savo algos bei reklamos sutarčių. Šiuo metu turi galiojančią sutartį su „Reebok“. Taip pat turi savo bendrovę „Ryan Giggs Ltd“.

Trečias turtingiausiu sąraše yra dar vienas „Manchester United“ žaidėjas. Rio Ferdinando turtas vertinamas 36 mln. svarų sterlingų. Per savaitę gynėjas uždirba 240 tūkst. svarų sterlingų, taip pat turi reklamos sutartį su „Nike“. Turi nuosavą prekinį vardo ženklą (rūbai). Jeigu norite įsigyti oficialių Rio Ferdinando rūbų apsilankykite fivebyrioferdinand.com.

Antras sąraše Michaelas Owenas. „Auksinis berniukas“ gali pasigirti, kad jo turtas vertas 40 mln. svarų sterlingų. Michaelas Owenas „Manchester United“ ekipoje negali pasigirti didele alga, kadangi jam mokama už žaistas rungtynes. Tačiau puolėjas turi galiojančią sutartį su „Umbro“, anksčiau buvo pasirašęs reklamos sutartis su „Nestle Sporties“, „Pepsi“, „Tissot“ ir „Jaguar“. Turi savo verslą „Owen Promotions“. Kartu su „Betfair“ bendrasavininku turi žirgyną „Manor House“, o jo asmeninis žirgas „Rudoji Pantera“ demonstruoja neprastus rezultatas žirgų lenktynėse, kas taip pat neša jam pelno.

Ir pirmoje vietoje galiausiai randame Anglijos futbolo ikoną Davidą Beckhamą, kurio turtas vertinimas 135 mln. svarų sterlingų. Beckhamas yra visų laikų brangiausias MLS žaidėjas. 25 mln. svarų sterlingų žaidėjas uždirbo iš reklamos sutarčių su „Electronic Arts“, „Adidas“, „Yahoo“ ir „Coty“. Beckhamo nuosava bendrovė „Footwork Productions“ nuo 2002 iki 2009 metų uždirbo „LA Galaxy“ žvaigždei 75 mln. svarų sterlingų.

1. (1) Davidas Beckhamas (turtas vertinimas 135 mln. svarų sterlingų (prieš metus 100 mln. svarų sterlingų), rungtyniauja „LA Galaxy“ klube);

2. (2) Michaelas Owenas (turtas vertinimas 40 mln. svarų sterlingų (prieš metus 40 mln. svarų sterlingų), rungtyniauja „Manchester United“);

3. (3) Rio Ferdinandas (turtas vertinimas 36 mln. svarų sterlingų (prieš metus 34 mln. svarų sterlingų), rungtyniauja „Manchester United“);

4. (5) Ryanas Giggsas (turtas vertinimas 30 mln. svarų sterlingų (prieš metus 27 mln. svarų sterlingų), rungtyniauja „Manchester United“);

5. (6) Wayne‘as Rooney (turtas vertinimas 30 mln. svarų sterlingų (prieš metus 25 mln. svarų sterlingų), rungtyniauja „Manchester United“);

6. (7) Stevenas Gerrardas (turtas vertinimas 27 mln. svarų sterlingų (prieš metus 22 mln. svarų sterlingų), rungtyniauja „Liverpool“);

7. (7) Frankas Lampardas (turtas vertinimas 26 mln. svarų sterlingų (prieš metus 22 mln. svarų sterlingų), rungtyniauja „Chelsea“);

8. (9) Johnas Terry (turtas vertinimas 22 mln. svarų sterlingų (prieš metus 19 mln. svarų sterlingų), rungtyniauja „Chelsea“);

9. (10) Didier Drogba (turtas vertinimas 19 mln. svarų sterlingų (prieš metus 18 mln. svarų sterlingų), rungtyniauja „Chelsea“);

10. (13) Fernando Torresas (turtas vertinimas 18 mln. svarų sterlingų (prieš metus 15 mln. svarų sterlingų), rungtyniauja „Chelsea“);

11. (14) Petras Cechas (turtas vertinimas 16 mln. svarų sterlingų (prieš metus 14 mln. svarų sterlingų), rungtyniauja „Chelsea“);

11. (14) Nicolas Anelka (turtas vertinimas 16 mln. svarų sterlingų (prieš metus 14 mln. svarų sterlingų), rungtyniauja „Chelsea“);

11. (14) Joe Cole‘as (turtas vertinimas 16 mln. svarų sterlingų (prieš metus 14 mln. svarų sterlingų), rungtyniauja „Lille“);

14. (N) Yaya Toure (turtas vertinimas 14 mln. svarų sterlingų, rungtyniauja „Manchester City“);

14. (18) Michaelis Essienas (turtas vertinimas 14 mln. svarų sterlingų (prieš metus 13 mln. svarų sterlingų), rungtyniauja „Chelsea“);

14. (N) Carlosas Tevezas (turtas vertinimas 14 mln. svarų sterlingų, rungtyniauja „Manchester City“);

14. (S) Ashley Cole‘as (turtas vertinimas 14 mln. svarų sterlingų, rungtyniauja „Chelsea“);

18. (N) Robbie Keane‘as (turtas vertinimas 13 mln. svarų sterlingų, rungtyniauja „LA Galaxy“);

18. (18) Damienas Duffas (turtas vertinimas 13 mln. svarų sterlingų (prieš metus 13 mln. svarų sterlingų), rungtyniauja „Fulham“);

20. (N) Craigas Bellamy (turtas vertinimas 12 mln. svarų sterlingų, rungtyniauja „Liverpool“);