Normalus rungtynių laikas baigėsi 2:2 (1:1), po baudinių serijoje sėkmė lydėjo brazilus 4-2 (pratęsimas nebuvo žaidžiamas).

Argentiniečiai dukart pirmavo, o brazilai dukart gelbėjosi paskutiniosiomis kėlinių sekundėmis.

Pirmąjį įvartį 20 min. iš 11 m pelnė Cristianas "Kily" Gonzalezas (Kristianas Gonsalesas), bet prieš pat pertrauką 45+1 min. rezultatą smūgiu galva išlygino Luisao, reabilitavęsis už pražangą, po kurios buvo skirtas baudinys.

Po pertraukos vėl aktyviau rungtyniavo argentiniečiai, ir Carloso Tevezo (Karloso Teveso) smūgiuotas kamuolys pataikė į virpstą. Tikslas buvo pasiektas 87 min., kai tolimu smūgiu kamuolį į vartus pasiuntė Cesaras Delgado (Sezaras Delgadas).

Atrodė, kad niekas jau neatims argentiniečių pergalės, tačiau trečiąją pridėto laiko minutę rezultatyviausias turnyro žaidėjas Adriano rezultatą vėl išlygino, pelnydamas savo septintąjį įvartį turnyre.

Baudinių serijoje Argentinos futbolininkams pritrūko ramybės ir šaltakraujiškumo, ir jau pirmieji du smūgiai nepasiekė tikslo. Tuo tarpu brazilai smūgiavo be klaidų ir šventė pergalę.

Daugiau kartų už brazilus "Copa America" yra laimėjusios Argentinos ir Urugvajaus rinktinės - po 14 sykių, tačiau argentiniečiai nesugeba laimėti jau nuo 1993 metų.

Statistika.

Brazilija - Argentina 2:2 (1:1). Luisao (45+1), Adriano (90+3); Cristian "Kily" Gonzalez (20-iš 11 m), Cesar Delgado (87). 11 m baudiniai 4-2.

Teisėjas Carlos Amarilla (Paragvajus). 43 000 žiūrovų.

Brazilija: Julio Cesar, Maicon, Luisao (Cris, 82), Juan, Gustavo Nery, Renato, Kleberson (Diego, 54), Alex (Felipe, 63), Edu, Luis Fabiano, Adriano.

Argentina: Roberto Abbondanzieri, Fabricio Coloccini, Roberto Ayala, Gabriel Heinze, Javier Zanetti, Javier Mascherano, Juan Pablo Sorin, Luis Gonzalez (Andres D'Alessandro, 75); Mauro Rosales (Cesar Delgado, 64), Carlos Tevez (Facundo Quiroga, 90), Cristian "Kily" Gonzalez.

Rezultatyviausi žaidėjai.

7 - Adriano (Brazilija);

3 - Javier Saviola (Argentina), Carlos Bueno (Urugvajus), Cristian Gonzalez (Argentina).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją