Reikia įmušti įvartį išvykoje

UEFA Europos lygos antrojo atrankos etapo rungtynėse „Sūduva“ namuose su „Elfsborg“ sužaidė lygiosiomis 1:1. Aktyviai antrajame kėlinyje žaidę marijampoliečiai pirmieji praleido įvartį, tačiau likus žaisti dvi minutes rezultatą išlygino puolėjas Ričardas Beniušis.

„Namie mes sužaidėme visai neblogai. Tiesa, pirmasis kėlinys nelabai pavyko, žaidėme tarsi išsigandę. Tačiau antrajame kėlinyje įsižaidėme, pamatėme, kad galime sėkmingai rungtyniauti. Užvaldė teigiamos emocijos“, - rungtynes fksuduva.lt svetainei prisiminei „Sūduvos“ kapitonas Vaidas Slavickas.

Norint patekti į kitą etapą marijampoliečiams reikia įmušti bent vieną įvartį. Rezultatas 1:1 reikštų pratęsimą, o rezultatyvesnės lygiosios arba minimali „Sūduvos“ pergalė atvertų Lietuvos klubui kelią į kitą etapą.

Prieš atsakomąją dvikovą V. Slavickas buvo nusiteikęs optimistiškai: „Niekas neprarasta, galime patekti į kitą etapą. Tereikia įmušti įvartį ir apsiginti. Manau, šansų tikrai turime. Marijampolėje sėkmingai žaidė jų vartininkas, tačiau šiomis dienomis jis patyrė traumą ir atsakomųjų rungtynių žaisti negalės.“

Rungtynės Švedijoje ketvirtadienį prasidės 19 valandą Lietuvos laiku. Rungtynės „Elfsborg“ ir „Sūduvos“ poros nugalėtojas trečiajame atrankos etape susitiks su „Aalesunds“ FK (Norvegija) ir Budapešto „Ferencvarosi“ (Vengrija) dvikovos laimėtoju.

Padėties šeimininkai - olandai

Tauragės „Tauro“ užduotis nepalyginamai sunkesnė. Antrą sezoną UEFA Europos lygoje rungtyniaujantis klubas namuose du kartus pirmavo prieš „ADO Den Haag“ ekipą, tačiau leido varžovams išlyginti rezultatą, o bėgant paskutinėms dvikovos sekundėms – ir išplėšti pergalę rezultatu 3:2.

Po tų rungtynių „Tauro“ treneris Gediminas Jarmalavičius pripažino, kad po tokio rezultato aiškiu situacijos šeimininku yra varžovai: „Vienaip būtų buvę, kad būtume rungtynes pabaigę kad ir lygiosiomis 2:2. Tada ir „ADO Den Haag“ būtų priversti žaisti kitaip. Dabar jie turi pergalę išvykoje, jiems belieka tik sėkmingai sužaisti rungtynes namuose.“

Pasak trenerio, „Tauras“ Hagoje pasirinks kontrataktų taktiką ir stengsis sužaisti geriausiai kaip įmanoma: „Kito kelio mums nebelabai ir belieka. Galima kalbėti ką norime, bet turim pripažinti, kad mūsų ir varžovų žaidėjų meistriškumo skirtumas yra didelis. Vien tik valia ir dideliu noru daug nepasieksi. Manau bandysime sutankinti gynybines užtvaras, ieškosim spragų ir bandysime iš to kažką išpešti.“

Dvikovos pradžia ketvirtadienio vakarą – 21 valandą. Poros nugalėtojas kitame etape žais su Nikosijos „Omonia“ (Kipras) komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją