Pasak E.Žukausko, kuris praėjusį sezoną žaidė Bolonijos "Paf" (dabar - "Skipper") klube, agento Luciano Capicchioni, lietuvis Rusijoje uždirbs kiek daugiau nei Italijoje. Bolonijoje, "Lietuvos ryto" žiniomis, "centras" uždirbo apie pusę milijono JAV dolerių.

Nors E.Žukauskas priklauso Bolonijos klubui, su kuriuo dar turi metų sutartį, visą atlyginimą jam mokės "Lokomotiv". Podgoricoje dalį algos būtų davusi "Budučnost" ekipa. Po metų lietuvis vėl turėtų grįžti į Boloniją.

Anot L.Capicchioni, gerai rusiškai mokantis E.Žukauskas pageidavo pereiti į "Lokomotiv" komandą ir dėl to, kad nebūtų kalbos barjero. Be to, vidurio puolėją pakeisti maršrutą viliojo ir tai, jog Mineralinių Vandenų ekipą tikriausiai treniruos jo tautietis Rimas Girskis.

Tai, kad Lietuvos rinktinės trenerio asistentas R.Girskis turbūt dirbs Mineraliniuose Vandenyse, patvirtino ir "Lokomotiv" klubo vadovai. Mineralinių Vandenų krepšininkai 2000-2001 m. Rusijos čempionate užėmė trečiąją vietą. Dalį praėjusio sezono "Lokomotiv" treniravo Rūtenis Paulauskas.