Antradienio mače 54-ą minutę aikštės šeimininkus į priekį išvedė Pedro, o 64-ąją santykį išlygino Marcelo.

Po daug aistrų sukėlusių pirmųjų Čempionų lygos „El Clasico“ rungtynių, jų dalyvės apskundė viena kitą UEFA, tačiau Europos futbolo asociacija atmetė abu skundus. Vis dėlto UEFA nusprendė imtis papildomų priemonių per antrąjį mačą ir šiose rungtynėse turėjo specialų atstovą – garsų karjerą jau baigusį arbitrą Pierluigi Colliną, kuris šiuo metu dirba asociacijos teisėjų vadovu. Jis stebėjo pagrindinio rungtynių teisėjo Franko de Bleeckere darbą.

„Barcelona“ ir „Real“ iki antradienio mačo šį sezoną kovojo jau keturis kartus. Dusyk laimėjo katalonų klubas (5:0 Ispanijos čempionate ir 2:0 Čempionų lygoje), sykį – „Real“ (1:0 Ispanijos taurės turnyro finale), o kartą susitikimas baigėsi taikiai (1:1 Ispanijos čempionate). Įdomu tai, kad visose ketveriose rungtynėse iš aikštės buvo pašalinamas bent vienas Madrido komandos žaidėjas. Antradienį ši tradicija nutrūko.

„Real“ treneris Jose Mourinho rungtynes žiūrėjo viešbutyje. Pirmame mače išvytas į tribūnas jis negalėjo vadovauti savo auklėtiniams ir saugumo sumetimais pasirinko nevykti į stadioną.

Kitoje pusfinalio poroje trečiadienį „Manchester United“ (Anglija) klubas namuose susitiks su Gelzenkircheno „Schalke 04“ (Vokietija). Pirmosios rungtynės Vokietijoje prieš savaitę baigėsi Mančesterio vienuolikės pergale 2:0.

Finalo rungtynės Londono „Wembley“ stadione vyks gegužės 28-ą dieną. Būtent čia 1992-ais metais „Barcelona“ laimėjo savo pirmąjį Čempionų lygos titulą (tuo metu – Čempionų klubų taurę).

Čempionų lygos finale „Barcelona“ žais jau septintą kartą. Tris sykius katalonų klubas po lemiamų rungtynių kėlė trofėjų į viršų (1992, 2006 ir 2009 metais), o triskart suklupo (1961, 1986, 1994 m.).

Rungtynės

„Barcelona“ sudėtis: Victor Valdes, Daniel Alves, Javier Mascherano, Gerrard Pique, Carles Puyol (90 min. Eric Abidal), Xavi, Sergio Busquets, Andres Iniesta, David Villa (74 min. Seydou Keita), Lionel Messi, Pedro (90+2 min. Ibrahim Affelay).

„Real“ sudėtis: Iker Casillas, Ricardo Carvalho, Alvaro Arbeloa, Raul Albiol, Marcelo, Lassana Diarra, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Kaka (60 min. Mesut Ozil), Angel Di Maria, Gonzalo Higuain (55 min. Emmanuel Adebayor).

„Real“ futbolininkai nuo pirmųjų minučių metėsi į atakas, tačiau aikštės šeimininkai sėkmingai stabdė oponentų išpuolius, o patys stengėsi ilgiau palaikyti kamuolį arba remtis kontratakomis.

20 minučių abiejų ekipų žaidėjams geriau sekėsi gintis – „Barca“ surengė keletą išpuolių į varžovų baudos aikštelę, bet tik Andresui Iniestai apskritai pavyko smūgiuoti į vartų pusę. „Real“ atakos žlugdavo baudos aikštelės prieigose.

22-ą min. Sergio Busquetsas po kampinio siuntė kamuolį galva į vartus, tačiau Ikeras Casillasas kamuolį pagavo be problemų.

„Real“ tradiciškai be skrupulų stabdė Barselonos klubo įvarčių mašiną Lionelį Messi. Vos tik argentinietis įsibėgėdavo su kamuoliu, jam po kojomis – pagal taisykles ar jas pažeidžiant – šokdavo kuris nors iš svečių gynėjų. Ricardo Carvalho tokiu būdu „užsidirbo“ pirmąją susitikime geltoną kortelę.

Tačiau aikštės šeimininkai pamažu didino apsukas ir netrukus madridiečiams jau teko plušėti vien gynyboje, net negalvojant apie bendro santykio lyginimą. I. Casillasas vieną po kito atmušinėjo Pedro, Davido Villos ir L. Messi smūgius.

Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių, tačiau visa statistika bylojo apie „Barcelona“ persvarą – 7 smūgiai vartų link (4 – į vartus) prieš 0 „Real“ statistikos grafoje ir 69 procentų kamuolio kontrolė.

Antrasis kėlinys prasidėjo nedideliu incidentu. Į aikštę išbėgęs eikliakojis aistruolis privertė iš savo vietų pakilti net devynis mačo apsaugos darbuotojus, kol šie galiausiai didelėmis pajėgomis pagavo sirgalių ir išvedė jį lauk.

Antrosios rungtynių dalies pradžioje vėl sustiprėjo „Real“ veiksmai puolime, tačiau viena klaida gynyboje iškart kainavo įvartį. 54-ą minutę be prižiūros paliktas A. Iniesta dešiniame baudos aikštelės krašte puikiu perdavimu surado spurtuojantį Pedro, kuris iššoko vienas prieš vartininką ir išvedė „Barcelona“ į priekį – 1:0.

Tačiau „Real“ viltys vėl atgijo po 10 minučių. Angelis Di Maria juvelyriškai klaidindamas gynėjus prasiveržė kairiuoju kraštu ir pavojingai smūgiavo į vartus. Kamuolys atsimušė į virpstą ir atšoko pačiam argentiniečiui, šis parideno jį į baudos aikštelės centrą, kur griūdamas įvartį pelnė atskubėjęs gynėjas Marcelo – 1:1.

Tačiau laikas sparčiai tirpo, o Madrido futbolininkų atakose beveik nesimatė nepaisant to, kad puolimą turėjo sustiprinti šviežių pajėgų įsiliejimas – Mesutas Ozilis vietoje Kaka ir Emmanuelis Adebayoras vietoje Gonzalo Higuaino.

„Barcelona“ sėkmingai „gaišo“ laiką, stiprino gynybą, kurioje 90-ą minutę pasirodė po kepenų operacijos pasveikęs prancūzas Ericas Abidalis, ir išsaugojo sau palankų rezultatą.

Statistika

„Barcelona“ – Madrido „Real“ 1:1. Bendras – 3:1

„Barcelona“: Pedro (54 min.).

„Real“: Marcelo (64 min.).

Smūgiai vartų link: „Barcelona“ 11 – 3 „Real“

Smūgiai į vartų plotą: „Barcelona“ 6 – 1 „Real“

Kampiniai: „Barcelona“ 3 – 2 „Real“

Nuošalės: „Barcelona“ 4 – 2 „Real“

Kamuolio valdymas: „Barcelona“ 64 proc. – 36 proc. „Real“

Pražangos: „Barcelona“ 10 – 31 „Real“

Geltonos kortelės: „Barcelona“ 1 – 5 „Real“

Raudonos kortelės: „Barcelona“ 0 – 0 „Real“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)