"Barcelona" - Madrido "Real"
"Estadio Mestalla", Valensija
22.30 Lietuvos laiku
Teisėjas: Alberto Undiano Mallenco.

Katalonijos ekipa šeštadienį praktiškai užsitikrino Ispanijos čempionų titulą, sužaidusi lygiosiomis 1:1 su "Real" ir išsaugojusi prieš artimiausią varžovą saugų aštuonių taškų pranašumą likus šešiems turams iki pirmenybių pabaigos.

Lionelis Messi išvedė "Barcelona" į priekį, bet dvikovos pabaigoje Josepo Guardiolos auklėtiniai išleido pergalę iš rankų - pusiausvyrą atstatė Cristiano Ronaldo.

"Nemanau, kad šios rungtynės turės įtakos finalui, nes tai - išskirtinis mačas. Žais dvi nuostabios komandos, todėl laukia puiki dvikova. Esame nusiteikę optimistiškai", - kalbėjo "Barcelona" gynėjas Carlesas Puyolis, kuris gali būti priverstas praleisti rungtynes dėl traumos.

Statistika leistų teigti, jog favoritė - "Barcelona". Ši ekipa yra nepralenkiama, nes sieks iškovoti jau 25 Ispanijos taurę istorijoje, be to, turės progą nugalėti finale ketvirtą kartą iš eilės. Tuo metu "Real" finalinėse varžybose kovojo 36 kartus, tačiau laimėjo mažiau nei pusę - 17 sykių.

Be to, J. Guardiola dar nė karto nėra suklupęs prieš "Real", nors pergalių serija ir nutrūko dėl lygiųjų šeštadienį.

Vis dėlto "Barcelona" negali jaustis rami: dėl traumos gali tekti verstis be gynėjo C. Puyolio, o tokiu atveju pagrindinį gynybinį tandemą sudarytų Gerardas Pique ir, ko gero, iš saugų grandies atitrauktas Sergio Busquetsas. Pastarojo vietą aikštės viduryje užimtų Javieras Mascherano. Katalonams dar nepadės po operacijos atsigaunantis Ericas Abidalis bei puolėjas Bojanas Krkičius.

Tuo metu "Real" gretose nebus Fernando Gago ir raudoną kortelę gavusio Raulio Albiolio. Pastarajame "El Clasico" Madrido ekipos strategas Jose Mourinho sėkmingai "pastatė" nominalų gynėją Pepe į saugų grandį, bet dėl suspenduoto R. Albiolio gali būti priverstas sugrąžinti portugalą į jam įprastesnę vietą. Tokiu būdu vienuolikėje vėl būtų Mesutas Ozilas.

Tiesa, gali būti, kad vidurio saugų trio sudarytų Lassana Diarra, Xabi Alonso ir Sami Khedira, arba Sergio Ramosas bus pastumtas į vidurio gynėjų grandį, užleisdamas vietą krašte Alvaro Arbeloa bei leisdamas Pepe žaisti viduryje. Vienaip ar kitaip, J. Mourinho turės spręsti taktinę dilemą, nuo kurios potencialiai priklausys viso finalo baigtis.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Barcelona": Valdes; Alves, Pique, Busquets, Adriano; Xavi, Mascherano, Iniesta; Villa, Messi, Pedro.

"Real": Casillas; Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo; Khedira, Alonso; Ronaldo, Ozil, Di Maria; Adebayor.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją