„Keistas tas Lietuvos futbolas. Iki pat šios dienos nebuvo aišku, kiek komandų dalyvaus A lygos čempionate. Tačiau žinome, kad pirmas rungtynes mūsų ekipa žais šeštadienį, 18 valandą. Jos vyks „Arvi“ futbolo arenoje. Taip nuo šiol oficialiai vadinsis Marijampolės futbolo maniežas“, – sakė V. Murauskas.

Jis pasidžiaugė, kad „Sūduva“ sezonui pradėjo rengtis anksti, o prie komandos vairo pirmą kartą stojo patyręs futbolo specialistas V. Liubšys.

„Su V. Liubšiu iš karto aptarėme, kaip formuosime komandą, kokius žaidėjus treneris nori matyti. Žinoma, iki galo visų trenerio norų išpildyti neleidžia finansinės galimybės, tačiau „Sūduvos“ strategas puikiai supranta situaciją. Aš džiaugiuosi, kad pasirengimas sezonui vyko sklandžiai, o treneris mėgsta jaunus futbolininkus, jais pasitiki.

Suprantu, kad visi nori išgirsti žodžius, kad mes kovosime tik dėl aukso medalių. Pasakysiu taip: komandai sudarytos geros sąlygos, joje surinkti žaidėjai, pajėgūs kovoti dėl aukščiausios vietos. Po praėjusio sezono pasikeitė nemažai žaidėjų, treneris, tad gal iš karto ir nelabai realu norėti pirmos vietos. Tačiau mes su treneriu sutarėme, kad 2012 metais komanda jau privalės siekti Lietuvos čempionės vardo, o šiemet paprasčiausiai būtų gerai, jei pavyktų tą tikslą įgyvendinti“, – aiškino „Sūduvos“ prezidentas.

V. Murauskas džiaugėsi, kad žaidėjai nusiteikę optimistiškai ir kalba apie pirmą vietą.

„Sūduvos“ strategas V. Liubšys akcentavo, kad komandos sudėtis labai lygi ir šiandien jis dar negalėtų įvardyti komandos, kuri pradės A lygos sezoną, starto sudėtį.

„Turime labai gerus vartininkus Povilą Valinčių ir Armantą Vitkauską. Labai sunku nuspręsti, kuriam teks patikėti ginti vartus, Jei būtų galima, abu statyčiau į vartus (juokiasi). Vis dėlto prieš sezoną vienam reikės pasakyti, kad jis bus pagrindinis vartininkas“, – sakė treneris.

Jis apgailestavo, kad lengvas traumas yra patyrę saugas Tadas Eliošius ir puolėjas Ričardas Beniušis, kad per paskutines kontrolines rungtynes susižeidė ukrainietis Sergejus Koziuberda.

V. Liubšys padėkojo už geras darbo sąlygas.

„Viskas vietoje, viskas po ranka. Kai viskas aišku, nesunku pasikviesti žaidėjų. Sulaukėme daug skambučių, norinčių žaisti „Sūduvoje“ buvo daug. Tačiau komanda nėra guminė, visų pageidaujančių priimti negalėjome. Dabartinė ekipos sudėtis leidžia siekti aukščiausių tikslų. Kiekvienoje pozicijoje yra patyrusių futbolininkų, jauni vaikinai iš jų gali mokytis ir kaupti patirtį. Patirties ir jaunystės lydinys – labai gerai. Stengsimės žaisti greitą, gražų, žiūrovų akiai patrauklų futbolą“.

„Sūduvos“ kapitonas M. Samusiovas taip pat pasidžiaugė puikiomis sąlygomis: „Jos tokios, kad nesinori vykti rungtyniauti į užsienį. Komanda intensyviai rengėsi sezonui, nusiteikusi optimistiškai. Jau ateinantį šeštadienį pamatysite, kaip mes pasirengėme“.

V. Slavickas irgi neslėpė geros nuotaikos. Jis teigė, kad komanda gerai pasirengė sezonui ir sieks aukštų rezultatų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją