Anot Lietuvos futbolo federacijos (LFF) jaunimo rinktinių techninio skyriaus direktoriaus Stasio Stankaus, burtus galima vertinti palankiai.

„Serbijos septyniolikmečiai rinktinių reitinge yra vienuolikti. Aukščiau už mūsų rinktinę rikiuojasi ir Velso rinktinė, tačiau šiais metais mes įrodėme, jog galime su jais kovoti ir juos nugalėti. Mano nuomone, šiame pogrupyje neįveikiamų varžovų nėra“.

Lietuvos U-17 rinktinės vyriausias treneris Darius Butkus antrino, jog burtai yra neblogi.

„Grupės favoritę laikyčiau Serbijos rinktinę. Gerai pasiruošus atrankos turnyro kovoms galime rimtai kovoti tiek su Velso, tiek su Armėnijos ekipomis“.

U-19 rinktinei teko galingi varžovai

Lietuvos U-19 rinktinė pateko į penktą atrankos grupę, kurioje dėl kelialapio į kitą varžybų etapą kitų metų rudenį kovos su Serbijos, Čekijos ir Izraelio bendraamžiais.

Lietuva-Izraelis (U-19)
„Tai - sudėtinga grupė. Pagal U-19 rinktinių reitingą Čekija yra 20-oje vietoje, o Serbija patenka į stipriausiųjų septintuką ir lenkia tokias šalis, kaip Italija ir Olandija. Šios abi rinktinės - ypač aukšto lygio.

Izraelis pagal reitingą yra dviem vietomis žemiau, nei mes. Kaip matėme šių metų atrankos turnyre, tai komanda, su kuria galime kovoti kaip lygūs su lygiais“, - sakė S. Stankus.

Į antrą, vadinamąjį „Elito“ etapą, pateks dvi geriausias grupės komandas ir dvi trečias vietas užėmusios ekipos iš 13 grupių.

U-17 čempionato finalo etapas 2012-ų metų gegužę bus rengiamas Slovėnijoje, o U-19 turnyras 2012-ų rudenį vyks kaimyninėje Estijoje.

UEFA U-17 čempionato atrankos etapo 9 grupė

Velsas
Serbija
Armėnija
Lietuva

UEFA U-19 čempionato atrankos etapo 5 grupė

Serbija
Čekija
Lietuva
Izraelis

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją