Nuo pat mačo pradžios aktyviai rungtyniavę šiauliečiai, greitai įgyvendino savo tikslą ir pelnė greitą įvartį. 13-ą minutę po „Trans“ ekipos baudos aikštelėje kilo sumaištis, kuria pasinaudojęs Georgas Freidgeimas pelnė pirmą mačo įvartį - 1:0.

34-ą minutę Pauliaus Janušausko iš toli smūgiuotas kamuolys įskriejo į „Trans“ ekipos vartų tinklą.

Dar po keturių minučių rezultatas tapo 3:0, kai po kampinio pasižymėjo „Šiaulių“ ekipos puolėjas Viktoras Raskovas.

Ketvirtą įvartį aikštės šeimininkams pavyko pelnyti 71-ą minutę. Puikiai į baudos aikštelę įsiveržęs Vaidas Šilėnas nepagailėjo kamuolio geresnėje pozicijoje buvusiam P. Janušauskui ir šis pelnė antrą savo ir ketvirtą komandos įvartį susitikime.

83-a minutę šiauliečiai įmušė penktą įvartį, kai greitoje kontratakoje pasižymėjo Ernestas Pilypas.

Šiauliečiai keliauja į turnyro ketvirtfinalį, kurio susitikimai bus žaidžiami jau kitais metais.

„Sūduva“ nugalėjo, bet pasitraukė iš turnyro

Kitas susitikimas vyko Marijampolėje, kur vietos „Sūduvos“ ekipa priėmė Talino „Flora“ (Estija) futbolininkus. Pirmą susitikimą Taline pralaimėję rezultatu 1:2, marijampoliečiai buvo pasiryžę revanšui savo aikštėje. Tačiau nors pergalė ir buvo iškovota rezultatu 3:2 (2:0), „Sūduva“ nepateko į turnyro ketvirtfinalį.

„Sūduvos“ futbolininkai po 21-ą minutę Ričardo Beniušo bei 34-ą minutę Povilo Leimono pelnytų įvarčių pirmavo rezultatu 2:0.

Vos prasidėjus antram kėliniui, 48-ą minutę, R. Beniušis dar kartą pasiuntė kamuolį į „Flora“ ekipos vartus ir mažai kas abejojo, jog „Sūduva“ nepateks į turnyro ketvirtfinalį.

Vis dėlto viskas aukštyn kojomis apsivertė antro kėlinio pabaigoje. 85-ą minutę už pražangą į marijampoliečių vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys, kurį estai sėkmingai realizavo.

Trečią pridėto laiko minutę (90+3) Sergejaus Mošnikovo iš toli smūgiuotas kamuolys pataikė į marijampoliečių gynėjus ir rikošetu įskriejo į Armanto Vitkausko ginamus vartus.

Šis įvartis garantavo „Flora“ komandai vietą Baltijos lygos ketvirtfinalyje, o „Sūduva“ savo pasirodymą baigė daug anksčiau nei tikėtasi.

Likę du Baltijos lygos aštuntfinalio atsakomieji susitikimai bus sužaisti lapkričio mėnesį.

Į kitą etapą jau pateko Panevėžio „Ekranas", Talino „Levadia“ (Estija) ir „Jūrmala“ (Latvija), o Tauragės „Tauras“ ir Gargždų „Banga“ atsakomąsias rungtynes svečiuose su latvių klubais - Rygos „Skonto“ (2:3) ir Liepojos „Metalurgs“ (1:0) žais atitinkamai lapkričio 10 ir 11 dienomis.

Rezultatai:

„Šiauliai“ 5 - 0 „Trans“ (pirmas mačas 1:5)

13' Georgas Freidgeimas [1 - 0

34' Paulius Janušauskas [2 - 0]

38' Viktor Raskov [3 - 0]

71' Paulius Janušauskas [4 - 0]

83' Ernestas Pilypas [5 - 0]

„Sūduva“ 3 - 2 „Flora“, (1:2)

21' Ričardas Beniušis [1 - 0]

34' Povilas Leimonas [2 - 0]

48' Ričardas Beniušis [3 - 0]

85' Valerij Minkenen (iš 11 metrų baudinio) [3 - 1]

90+3' Sergej Mošnikov [3 - 2]

Šaltinis
Futbolo portalo ivartis.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško ivartis.lt administracijos sutikimo neleidžiama.
Ivartis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją