Pagal FIFA patvirtintą formulę, 2005 metų lapkričio mėnesį dėl paskutiniųjų dviejų kelialapių kovos Pietų Amerikos atrankos turnyro penktoji komanda ir geriausia Okeanijos komanda, o kitą porą sudarys CONCACAF zonos ketvirtoji komanda ir Azijos penktoji komanda. Europos šalių rinktinės šįkart papildomose rungtynėse nedalyvaus.

Prieš 2002 metų pasaulio čempionatą vykusiose rungtynėse Šiaurės Airija eliminavo Iraną, o Urugvajus įveikė Australiją.

Okeanijos atstovai pasipiktino, kad jiems ne tik vėl neskirta tiesioginė vieta pasaulio čempionate, bet ir teks varžytis su pajėgia Pietų Amerikos komanda.

Australai siūlė, kad šių keturių komandų poros būtų sudarytos burtais, tačiau FIFA prezidentas Seppas Blatteris (Zepas Blateris) atrėžė, jog Naujoji Zelandija labai silpnai pasirodė FIFA konfederacijų taurės varžybose, o australai turi didelių organizacinių problemų.

Australija yra dalyvavusi tik 1974 metų čempionate, o 1978 metais pasaulio pirmenybėse žaidė Naujoji Zelandija.

Vėliau australai net keturis kartus pralaimėjo papildomas atrankos rungtynes, nusileidę Škotijai, Argentinai, Iranui bei Urugvajui.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją