"Nesiderėsiu su G-14. Kartą tai jau dariau ir tai nebuvo gerai. G-14 nėra oficialiai pripažinta Europos futbolo organizacija", - sakė jis.

18 turtingiausių Europos klubų vienijanti G-14 nori, kad Europos futbolo sąjunga (UEFA) ir FIFA kompensuotų klubams už jų žaidėjų dalyvavimą rinktinių varžybose. Kaip galima kompensacijos suma buvo minimi 5 tūkst. eurų už kiekvieną dalyvavimo čempionatuose dieną.

"Mes kviečiame nacionalines federacijas dalyvauti pasaulio čempionatuose ir mokame už jų kelionę, apgyvendinimą bei skiriame premijas. Ką jos daro su gautais pinigais, nėra mūsų reikalas", - teigė FIFA vadovas.

2006 metų pasaulio čempionato burtų traukimo ceremonijos išvakarėse S. Blatteris pažymėjo, kad Europoje vyksta per daug futbolo varžybų, ir tai menkina futbolo įvaizdį. Jam taip pat kelia nerimą vis didėjantis atotrūkis tarp geriausių klubų ir likusių, nes turtingieji surenka visus geriausius žaidėjus ir diktuoja savo sąlygas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją