16 komandų turnyre "Ergotelis" sezoną baigė būdamas 11 vietoje, jis tik dviem taškais aplenkė į žemesnę lygą iškritusią "Levadiakos" komandą.

Nors komandos rezultatai ir prasti, solidus D. Česnauskio žaidimas graikams paliko gerą įspūdį. Jau dabar neabejojama, kad kitą sezoną lietuvis pradės kur kas pajėgesnėje komandoje. Juo domisi net keturi klubai, šalies čempionate užėmę 2-5 vietas: Pirėjo "Olympiakos", Salonikų PAOK, Atėnų AEK ir Salonikų "Aris".

Visi šiuo metu kovoja atkrintamosiose varžybose, kurių nugalėtojui atiteks bilietas į Čempionų lygos varžybas. Likusieji trys varžysis Europos lygoje.

Graikijos spauda jau suskubo perkelti D. Česnauskį į "Aris", tačiau Lietuvos futbolininkas kol kas neigia šiuos gandus.

"Mano agentas derasi su visomis 2-5 vietas užėmusiomis komandomis. Turėsiu galimybę priimti patraukliausią kvietimą", - „Lietuvos žinioms“ pasakojo D.Česnauskis.

- Kada ketinate apsispręsti dėl naujo klubo?

- Kai baigsis atkrintamosios varžybos - antroje gegužės pusėje.

- "Ergotelis" tikriausiai norėjo Jus išsaugoti savo gretose?

- Taip, dar praėjusių metų gruodį jie man siūlė trejų metų sutartį, bet nesutikau, nes nebuvo jokių garantijų, kad klubas neiškris į žemesnę lygą. Siūlė likti ir pasibaigus sezonui, tačiau noriu save išbandyti aukštesnio lygio komandoje.

- Kodėl "Ergotelis" taip nesėkmingai rungtyniavo antroje sezono dalyje?

- Mūsų klubas yra labai mažas, palyginti su grandais, todėl dažnai pritrūkdavome teisėjų palankumo. Buvo tokių rungtynių, kur arbitrų sprendimai kėlė daug diskusijų. Bet neneigsiu - ir patys žaidėme silpnokai.

- Kokius prisiminimus paliko pirmieji Kretoje praleisti metai?

- Graikijos čempionate žaidžiamas techniškas futbolas, kuris man yra priimtinas. Klimatas čia taip pat puikus. Kartais būna karšta, tačiau dažniausiai rungtynes žaidžiame vakarais, kai oras atvėsta. Tik vasarą, prasidėjus sezonui, tenka rungtyniauti ir esant 30 laipsnių karščio.

- Visi žinome, kad Graikijoje per rungtynes būna karšta ne tik aikštėje, bet ir tribūnose...

- Kai kurie klubai turi itin agresyvias futbolo sirgalių grupuotes, todėl muštynės ir riaušės stadionuose čia nėra retenybė. Laimei, futbolininkai kol kas nenukenčia. Klubo "Ergotelis" aistruoliai ne tokie aršūs. Apskritai Heraklione mane dažnai pažindavo gatvėje, bet gerbėjų dėmesys nebuvo įkyrus - pasisveikindavo, nusišypsodavo, palinkėdavo sėkmės.

- Sezonas Jums jau baigtas, tačiau gegužės 25 dieną Lietuvos rinktinės laukia draugiškos rungtynės su Ukraina. Rengiatės joms?

- Vis dar esu klubo "Ergotelis" narys, su šia komanda treniruosiuosi iki gegužės 20 dienos.

Sunku pasakyti, ar padėsiu rinktinei gegužės 25-ąją. Po ilgo sezono norisi pailsėti ir atgauti jėgas, kad tinkamai pasirengčiau kitam sezonui.

Gegužės pabaiga - ne pats tinkamiausias metas rinktinės draugiškoms rungtynėms. Manau, poilsio gali norėti ir daugiau rinktinės narių. Tačiau ateityje tikrai neatsisakysiu padėti savo šalies rinktinei, - "Lietuvos žinioms" sakė futbolininkas.