Anot R. Tautkaus, Lietuvos rinktinė norėtų atrankos varžybas pradėti dvikova su Europos čempionais ispanais namuose: „Tikimės, kad Ispanija toli nukeliaus vasarą vyksiančiame pasaulio čempionate ir bus prasčiau pasirengusi atrankos turnyro pradžiai.

Idealu būtų atrankos varžybas pradėti mačais su ispanais ir škotais Lietuvoje, o baigti dvikova su Čekija. Preliminariai dėl tvarkaraščio jau kalbėjome su škotais, čekais ir Lichtenšteino atstovais, tačiau daug lems ispanų pozicija.“

Šiemet lietuviams teks sužaisti bent trejas atrankos rungtynes, o dar keturi ar penki susitikimai vyktų 2011-ais metais.

„Daugelis komandų nenorėtų kitąmet žaisti birželį, nes tokiu metu būna prastos formos. Vakarų Europos lygose – tai atostogų metas. Mes taip pat labiau norėtume rungtyniauti kovo mėnesį. Užtenka prisiminti istorinius rezultatus rungtynėse su vokiečiais ir škotais 2003-ais metais“, – svarstė R. Tautkus.

Rinktinės strategas R. Žutautas teigė sieksiąs, jog netektų per kelias dienas žaisti dvejas rungtynes iš eilės: „Mūsų futbolininkai per pirmąsias rungtynes atiduoda daug jėgų, ir jų dažnai pritrūksta antrajai dvikovai. Todėl tokių „dvigubų“ rungtynių norėtųsi išvengti.“

Jei rinktinių atstovai nepriimtų bendro sutarimo dėl tvarkaraščio, rungtynių datas nustatytų Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA). Jos paskelbtame preliminariame tvarkančio variante Lietuvos rinktinė šiemet pradėtų atrankos varžybas Škotijoje, po to susitiktų su Ispanija namuose ir Čekija išvykoje.

Be atrankos varžybų Lietuvos rinktinė šiemet planuoja sužaisti ir kelis neoficialius mačus.

Gegužės 25-ą dieną numatytos rungtynės su Ukraina svečiuose, o gegužės 29-ąją tariamasi dėl dvikovos su Kroatija. Birželio 18-20 dienomis Lietuvoje numatomas Baltijos taurės turnyras ir susitikimai su Latvija bei Estija, o rugpjūčio 11-ąją – dar vienas draugiškas mačas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją