Su Edinburgo "Hearts" po praėjusio sezono atsisveikinusį lietuvį viliojo Austrijos, Velso klubai, kita Ukrainos komanda Dnepropetrovsko "Dnipro".

Vis tik po peržiūros Kijevo "Arsenal" S.Mikoliūnas neseniai pasirašė sutartį su šiuo klubu.

"Sutariau dėl trejų metų kontrakto. Taip jau išėjo, kad atsidūriau Kijeve. Tiesiog su šeima nusprendėme - kodėl nepabandžius tuose kraštuose?", - sakė žaidėjas.

Sekmadienį jis trumpam parskrenda į Vilnių, o vėliau grįš į Kijevą toliau ruoštis Ukrainos pirmenybių sezonui.

Naują lietuvio treniruoja viena iš buvusios Sovietų sąjungos futbolo legendų Aleksandras Zavarovas. Šis ukrainietis buvo vienas pirmųjų Sovietų sportininkų, išvykęs žaisti į užsienį, kur rungtyniavo Turino "Juventus" (Italija).

"Man patiko A.Zavarovo treniruotės ir europietiškas požiūris. Žaidėjai per treniruotes labai daug dirba su kamuoliu pagal europietišką, o ne sovietinę sistemą, kurioje svarbiausia - fizinis pasirengimas", - kalbėjo apie trenerio metodus "Arsenal" naujokas.

Lietuviui patiko ir komandos meistriškumas bei mikroklimatas: "Susidariau įspūdį, kad ekipos lygis yra aukštas. Visi "Arsenal" futbolininkai puikiai išmano žaidimą. Į komandą surinkta daug žmonių, žaidusių nacionalinėje rinktinėje. Tai tikrai nėra jauna komanda - trečia iš brandžiausių Ukrainos čempionate. Mane visi priėmė šiltai. Nėra ir kalbos barjero, panašus ir mūsų mentalitetas."

Praėjusį sezoną 10-11 vietomis Ukrainos čempionate pasidalinęs "Arsenal" vilioja tokias žvaigždes kaip buvęs Kijevo "Dinamo" puolėjas Sergejus Rebrovas ir galvoja apie daug aukštesnes vietas kitame sezone.

"Oficialių tikslų dar negirdėjau. Manau, jog jie bus suformuluoti vėliau. Bet treneriai, žaidėjai kalba, kad sieksime pateikti į Europos taurių turnyrus," - tvirtino S.Mikoliūnas.

Ukrainos čempionatas startuoja liepos 17-ąją. Šiemet jame tarpusavyje iš viso grumsis bent penki lietuviai. Saugas Mindaugas Kalonas atstovauja Zaporožės "Metalurg", gynėjai Mantas Samusiovas ir Linas Klimavičius žais už atitinkamai Mariupolio "Illičevets" bei Dnepropetrovsko "Dnipro", o gynėjo arba saugo pozicijose Andrius Jokšas gins Simferopolio "Tavrija" spalvas. Šeštuoju gali tapti Aurimas Kučys, kuris pretenduoja papildyti Užgorodo "Zakarpattia" ekipą.