Nuo 1938 metų liepos 16 dienos penkiskart pasaulio čempionė Brazilija ir keturis kartus stipriausia planetoje Italija oficialiose runtgynėse susitiko 12 kartų. Abi rinktinės pasidalijo po 5 pergales ir dukart sužaidė lygiosiomis, tad antradienio draugiško mačo intrigą didina galimybė pakreipti svarstykles į savo pusę. Tuo labiau, kad paritetas išlaikytas ir draugiškose rungtynėse - po 3 pergales ir 1 lygiosios, suskaičiavo naujienų agentūra AFP.

„Pasaulio derbis“, - šias rungtynes vadina Italijos rinktinės vyriausiasis treneris Marcello Lippi. Ir tuoj pat primena, kad pastaraisiais metais abiejų komandų žaidimas gerokai pakito.

„Mes pasikeitėme. Atakuojantis futbolas dabar tapo ir mūsų mentaliteto dalimi. „Catenaccio“ (įžymusis Italijos gynybinis futbolas - DELFI) daugiau nebeegzistuoja. Nėra jokių abejonių, kad Brazilija yra meistriškiausia komanda pasaulyje, tačiau mes esame pasaulio čempionai. Brazilija - jau nebe ta komanda, kuri 2002 laimėjo pasaulio čempionatą. Dabar jau jie nebėga akis išdegę į ataką. Mūsų situacija taip pat pasikeitė. Rizikuojame daugiau“, - varžovams primena 2006 metų planetos pirmenybėse Vokietijoje triumfavęs M. Lippi.

Brazilų sudėtis - kaip visada įspūdinga. Tik „Milan“ klubo žvaigždė Kaka vis dar gydosi kojos traumą.

„Gaila, kad nebus Kaka. Tačiau jie vistiek turi puikių žaidėjų. Rungtynes stadione stebės 65 tūkst. sirgalių, o dar kiek žiūrovų visame pasaulyje. Aš pirmą kartą stosiu prieš brazilus, tad bus nuostabios rungtynės“, - džiaugėsi M. Lippi.

Italijos rinktinė su M. Lippi nepralaimi jau 31 rungtynių iš eilės ir dar viena pergalė ar lygiosios taptų pasaulio rekordu (po 31 nepralaimėta mačą savo sąskaitose turi Javieras Clemente su Ispanija ir Alfio Basile su Argentina). Tačiau Robinho nenusiteikęs „dovanoms“.

„Tikimės nugalėti ir tam atiduosime visas jėgas, - teigė „Manchester City“ klubo puolėjas. - Bus sunku, nes Italijos rinktinė yra puiki komanda. Tačiau mūsų treneriai mumis tiki. Turime išsaugoti tikėjimą, kovoti ir tobulėti.“

„Jaučiuosi puikiai ir žadu bent vieną įvartį“, - kolegai antrina Ronaldinho.

1994 metų pasaulio čempionato JAV finale Brazilija po baudinių serijos nugalėjo Italiją, o dabartinis brazilų treneris Dunga kėlė virš galvos trofėjų. Buvęs žaidėjas vis dar atsimena, kokios sunkios ir nenuspėjamos tarpusavio rungtynės.

„Sunku prognozuoti, kas nutiks tokiame mače. Prieš tokias rungtynes visada juntama įtampa, net jei jos ir draugiškos, nes žaidžiama dėl garbės“, - priminė Dunga.

„Italų ir brazilų futbolo supratimas skiriasi. Jie žaidžia įspūdingą futbolą, koncentruodamiesi į individualius įgūdžius, o mums svarbiausia komandos dvasia ir organizuotumas. Tačiau abu požiūriai yra sėkmingi - pažiūrėkite kiek šios rinktinės pasiekė praeityje“, - kalbėjo Italios rinktinės kapitonas Fabio Cannavaro.

Brazilijos ir Italijos draugiškos rungtynės antradienį Londone prasidės 21.45 val. Lietuvos laiku.

Antradienį draugiškas rungtynes taip pat sužais Kipras ir Serbija bei Slovakija ir Ukraina.

Trečiadienį futbolo sirgalių lauks net 28 oficialios draugiškos rungtynės. Tarp jų - ir Lietuvos bei Andoros rinktinių susitikimas Portugalijoje:

Latvija - Armėnija
Marokas - Čekija
Makedonija - Moldova
Graikija - Danija
PAR - Čilė
Austrija - Švedija
Libija - Urugvajus
Vokietija - Norvegija
Angola - Malis
Šveicarija - Bulgarija
Egiptas - Gana
Tunisas - Nyderlandai
Islandija - Lichtenšteinas
Belgija - Slovėnija
Estija - Kazachstanas
Nigerija - Jamaika
Izraelis - Vengrija
Prancūzija - Argentina
Andora - Lietuva
Portugalija - Suomija
Velsas - Lenkija
Ispanija - Anglija
Kamerūnas - Gvinėja
Venesuela - Gvatemala
Turkija - Dramblo Kaulo Krantas
Peru - Paragvajus
Rumunija - Kroatija
Kolumbija - Haitis 
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją