Kiek anksčiau prasidėjusiose rungtynės viena prieš kitą stojo dar pralaimėjimo kartėlio nepatyrusi ir pirmąją vietą B grupėje užėmusi Meksika ir Paragvajus, kuris C grupėje liko antras. Pagrindinis momentas rungtynėse įvyko 5-ąją minutę, kai baudos aikštelėje Paragvajaus vartininkas slysdamas kojomis nugriovė Meksikos saugą Nery Castillo ir rungtynių arbitras jam parodė raudoną kortelę bei skyrė 11 metrų baudinį.

Prie žymos stojo pats nukentėjusysis, kuris sugebėjo nuginkluoti A.Bobadilla pakeitusį Jonelį Zayasą. 27-ąją minutę po Meksikos kontratakos Juanas Carlosas Cacho perdavė kamuolį Gerardo Torrado, kuris išvengęs nuošalės be didesnio vargo padvigubino savo komandos pranašumą. Artėjant pirmajam kėliniui link pabaigos N.Castillo pridėjo dar vieną taiklų smūgį ir pelnė jau 4-ąjį savo įvartį turnyre.

Antroje kėlinio pabaigoje per 11 minučių meksikiečiai sugebėjo pelnyti dar tris įvarčius ir taip pažemino Paragvajų, kuris nebuvo patyrę tokio pralaimėjimo nuo 1980-ųjų metų 79-ąją minutę Fernando Arce tolimu smūgiu „sušaudė“ J.Zayasą, po septynių minučių po keitimo pasirodęs Cuahtemocas Blanco realizavo 11 metrų baudinį, o paskutinę minutę tiksliai galva smūgiavo puolėjas Omaras Bravo.

Kitose rungtynės viena turnyro favoričių Argentinos rinktinė susikovė su neblogą vaizdą A grupėje palikusia Peru ekipa. Pirmąją progą šiose rungtynėse iššvaistė Peru, kai po argentiniečio gynėjo Gabrielio Heinze klaidos virš vartų mušė Paulo Guerrero. 18-tą minutę jau puikų šansą išleido Argentina, kai puolėjas Lionelis Messi pataikė į virpstą, o kiek vėliau jo smūgiuotą kamuolį iš vartų linijos išmušė Edgaras Villamarinas.

Antrasis kėlinys prasidėjo audringai. Atakuojantis saugas Juanas Romanas Riquelme gavo perdavimą ir galingu pažeme smūgiu pasiuntė kamuolį į kairįjį apatinį vartų kampą, nepalikdamas jokių vilčių vartininkui Leao Butronui. Po keitimo aikštėje pasirodęs Carlosas Tevezas pataikė į skersinį.

O 61-ąją minutę argentiniečiai padvigubino savo pranašumą, kai po J.R.Riquelme puikaus perdavimo L.Messi permetė kamuolį per Peru vartų sargą L.Butroną ir įmušė pirmąjį savo įvartį čempionate. 75-ąją minutę gynybinio plano saugas Javieras Mascherano sugebėjo pasižymėti antrose Argentinos rungtynėse iš eilės, kai po atkovoto kamuolio pasiuntė jį į tinklą.

Argentinai to neužteko ir Alfio Basiles treniruojama komanda 85-ąją minutę padėjo tašką šiame mače, kai argentiniečių vartininkas Roberto Abbondanzieri tolimu smūgiu surado C.Tevezą, šis atidavė gerą perdavimą J.R.Riquelme ir pastarasis mušė tiksliai, turnyre pelnydamas jau 4-ąjį įvartį.

Ketvirtfinalio rezultatai:

Meksika 6 – 0 Paragvajus

5‘ [1 – 0] Nery Castillo (11m.)

27‘ [2 – 0] Gerardo Torrado

38‘ [3 – 0] Nery Castillo

79‘ [4 – 0] Fernando Arce Ruiz

86‘ [5 – 0] Cuauhtemoc Blanco (11m.)

90‘ [6 – 0] Omar Bravo

5‘ Aldo Bobadilla (Paragvajaus vartininkas) pašalintas iš aikštės

Argentina 4 – 0 Peru

47‘ [1 – 0] Juan Roman Riquelme

61‘ [2 – 0] Lionel Messi

75‘ [3 – 0] Javier Mascherano

85‘ [4 – 0] Juan Roman Riquelme

Pusfinalio poros:

Brazilija – Urugvajus

Argentina – Meksika

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją