Šioje grupėje dėl patekimo į ketvirtfinalį kovojo Brazilija ir Čilė, o taip pat teorinius šansus turėjo Ekvadoras. Čempionų titulą ginantis brazilai paskutiniame mače susikovė su dar pergalės skonio nepatyrusia Ekvadoro vienuolike. Pirmajame kėlinyje nuolatos atakavo brazilai, kurie išvaistė tris puikias progas.

Po Maskvos CSKA puolėjo Vagner Love`o perdavimo Robinho mušė greta vartų, po to jau pats V.Love`as ėmėsi iniciatyvos, bet jo galingą „šūvį“ iš 20 metrų atrėmė Ekvadoro vartų sargas Marcelo Elizaga, kuris taip pat atmušė ir Julio Baptistos galva smūgiuotą kamuolį.

Tuo tarpu kitoje aikštės pusėje taip pat buvo karšta ir Ekvadoro rinktinės puolėjas Edisonas Mendezas po pakelto kampinio nesugebėjo pramušti brazilų vartininko Doni, o kiek vėliau Neiceras Reasco sugebėjo permesti kamuolį per Doni, tačiau kamuolys į vartus taip ir neįkrito.

Antrajame kėlinyje 55-ąją minutę rungtynių arbitras iš Argentinos Sergio Pezzotta paskyrė ginčytiną 11 metrų baudinį, kai Robinho teatrališkai griuvo baudos aikštėje po Giovany Spinoza pražangos. Robinho tiksliai pažeme smūgiavo į dešinįjį apatinį vartų kampą, ir Ekvadoro vartų sargui trūko labai nedaug, kad atremtų šio brazilo ataką.

Artėjant mačui prie pabaigos Ekvadoras net du kartus apeliavo teisėją paskirti 11 metrų baudinį, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo, o kiek vėliau Carlosui Tenorio už vaidybą buvo parodyta geltona kortelė.

Kitose rungtynėse grupėje pralaimėjimo kartėlio nežinanti Meksika susitiko su Čile, kuri savo sąskaitoje turėjo tris taškus. Būtent Čilė turėjo patį geriausią šansą pasižymėti pirmajame kėlinyje, tačiau Carlosas Villanueva būdamas laisvas priešininkų baudos aikštelėje prastai susistabdė kamuolį ir mušė pro šalį.

Antrajame kėlinyje į kovą turėjo įsijungti Meksikos rinktinės vartininkas Guilermo Ochoa, kai atmušė tolimą Juano Lorcą smūgį, o po to atrėmė ir iš arti kapitono Humberto Suazo galva smūgiuotą kamuolį.

Mačo pabaigoje Čilė reikalavo, kad būtų paskirtas 11 metrų baudinys, tačiau teisėjo malonės nesusilaukė, tuo tarpu Meksika galėjo išplėšti pergalę, bet Jonny Magallonas galva mušė pro šalį.

Po B grupėje pasibaigusių kovų pirmąją vietą su 7 taškais iškovojo jau anksčiau kelialapį į turnyro ketvirtfinalį užsitikrinusi Meksika, Brazilija su 6 taškais liko antra, Čilė į kitą etapą pateko kaip viena iš dviejų geriausių 3-iąją vietą užėmusių komandų, o Ekvadoras taip ir neiškovojęs nei vieno taško liko paskutinis

B grupės rezultatai:

Čilė 0 – 0 Meksika

Brazilija 1 – 0 Ekvadoras

56‘ [1 – 0] Robinho (11 m.)

Galutinė turnyrinė lentelė:

1.Meksika32104-17
2.Brazilija32014-26
3.Čilė31113-54
4.Ekvadoras30033-60

Visi ketvirtfinalio dalyviai:

A grupė: Venesuela, Peru, Urugvajus

B grupė: Meksika, Brazilija, Čilė

C grupė: Argentina, Paragvajus

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją