Prieš prasidedant rungtynėms „Stamford Bridge“ stadione vietos „Chelsea“ futbolininkai išsirikiavo aikštėje ir naujuosius Anglijos čempionus „Man Utd“ pasitiko plojimais. Abi ekipos pradėjo mačą toli gražu ne pačios stipriausios sudėties.

6-ąją minutę pirmieji progą sukūrė aikštės šeimininkai, kai Johnas Obi Mikelis vienas prieš „Man Utd“ vartų sargą Tomašą Kuszczaką išvedė Shauną Wrightą-Phillipsą, tačiau pastarojo smūgį legionierius iš Lenkijos atmušė.

Po dešimties minučių po gudraus S.W-Phillipso smūgio iš dešiniojo krašto kamuolys vos neatsidūrė tolimajame viršutinį vartų kampe. Rimtesnis pavojus prie „Chelsea“ vartininko Carlo Cudicini ginamų vartų iškilo tik 36-ą minutę, kai po Chriso Eagleso kampinio smūgio Johnas Terry galva išmušė kamuolį iš baudos aikštelės, tačiau jį gavęs Alanas Smithas atliko perdavimą gynėjui Gabrieliui Heinze, kurio smūgis tikslo nepasiekė.

Antrame kėlinyje prabėgus penkioms minutėms pavojingą baudos smūgį atliko „raudonųjų velnių“ saugas Kieranas Richardsonas, bet kamuolys pralėkė visiškai greta vartų virpsto. Po akimirkos „Man Utd“ puolėjas iš Kinijos Dongas Fangzhuo bandė permesti kamuolį per C.Cudicini, bet bandymas buvo nesėkmingas.

70-tą minutę „Chelsea“ puolėjo Salomono Kalou tolimą „šūvį“ pirštų galais atrėmė T.Kuszczakas. Po dešimties minučių bene pavojingiausią mačo progą sukūrė „Chelsea“ saugas Lassana Diarra, kai netikėtu smūgiu iš už baudos aikštelės prieigų pabandė pasiųsti kamuolį į tolimą vartų kampą, bet T.Kuszczakas puikiu šuoliu sugebėjo apginti savo vartus.

Rungtynių pabaigoje šeimininkai dar desperatiškai bandė iškovoti pergalę, bet, nepaisant kelių nesusipratimų „Man Utd“ baudos aikštelėje ir ne itin patikimo T.Kuszczako žaidimo, kamuolys į Sero Alexo Fergusono auklėtinių vartų tinklą taip ir neįskriejo - mačas baigėsi be įvarčių. Antrajame kėlinyje ryškiausiu veikėju aikštėje buvo įžymusis arbitras Grahamas Pollas, dalijęs geltonas korteles į kairę, ir į dešinę.

Kadangi „Man Utd“ klubas jau užsitikrino aukso medalius, o „Chelsea“ antrąją vietą, lygiosios įtakos turnyrinei lentelei iš esmės nebeturėjo. Visos paskutinio Anglijos „Premier“ lygos turo rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį.

„Chelsea“ 0 - 0 „Man Utd“

„Chelsea“: Cudicini; Diarra (88‘ Morais), Ferreira, Terry, Bridge; Makele, Wright-Phillips, Essien, Mikel (45‘ J.Cole); Kalou, Sinclair (54‘ Sahar)

„Man Utd“: Kuszczak; Lee, Brown, O‘Shea, Heinze (65‘ Carrick); Eagles, Smith, Fletcher, Richardson; Solskjaer, Dong (73‘ Rooney)

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją