Pasak D.Collinso, Lenkijos ir Ukrainos pergalė varžybose dėl teisės rengti 2012 m. pirmenybes paskatino galutinai apsispręsti ir tekti savo kandidatūrą, nepaisant to, kad Škotijai su Airija nepavyko iškovoti teisės 2008 m. priimti geriausias Europos futbolo rinktines. Kaip žinia, ši teisė suteikta Austrijai ir Šveicarijai.

„Netrukus pradėsime glaudžiai bendradarbiauti su Škotijos Futbolo Asociacija. Jei rasime bendrą kalbą, per artimiausius keletą mėnesių pateiksime aiškiai apibrėžtą savo programą. Tuomet reikės sulaukti oficialaus Velso ir Škotijos valdžios pritarimo“,- sakė D.Collinsas.

Kol kas didžiausia Velso kliūtimi yra erdvių stadionų stygius. Rengiant Europos pirmenybes, privalu turėti aštuonis ne mažiau kaip 30 tūkstančių vietų stadionus. Jei čempionatą rengia dvi šalys, vienoje jų privalo būti bent keturios tokios arenos. Bet Velse šiuo metu yra tik vienas tokius reikalavimus atitinkantis stadionas – Kardifo „Millenium“ (74 500 vietų). Vis tik FAW teigimu, artimiausiu metu bus išplėsti „Swansea“, „Wrexham“ ir „Cardiff City“ stadionai.

Tuo tarpu Škotijoje jau dabar yra bent šešios 40 tūkstančių žiūrovų ir daugiau talpinančios arenos.

Įdomu, kad 2016 m. pirmenybėse dalyvaujančių rinktinių skaičius gali išaugti nuo 16 iki 24.

Norą rengti 2016 m. Europos pirmenybes yra išreiškusi ir Prancūzija.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją