FK "Ekranas" kreipėsi į Lietuvos futbolo federaciją (LFF) prašydami nekviesti trenerio S.Širmelio nei į kovo 23-ąją vyksiančias jaunimo (iki 21 metų) draugiškas rungtynes Baltarusija-Lietuva, nei į nacionalinės rinktinės vyr. trenerio asistento pareigas teigdami, jog FK "Ekranas" šiuo metu yra paruošiamojoje stadijoje prieš Lietuvos čempionatą.

Pasak federacijos svetainės internete, LFF palankiai priėmė "Ekrano" kreipimąsi, todėl jaunimo rinktinės vyr. treneriu į Baltarusiją paskirtas Igoris Pankratjevas. Vyr. trenerio asistentu, paskirtas Viačeslavas Sukristovas. Kaip ir anksčiau, vyr. trenerio asistentais lieka Gerchardas Kvedaras ir Vaclovas Jurkus.

Artimiausiame federacijos Vykdomojo komiteto posėdyje bus pateiktos tvirtinimui I.Pankratjevo ir V.Sukristovo kandidatūros į trenerių postus. Pasak R.Tautkaus, ateityje neatmetama galimybė, jog S.Širmelis bus paskirtas A.Liubinsko asistentu.

Anot I.Pankratjevo, siunčiant žaidėjams iškvietimus į futbolo klubus, susidurta su sunkumais. Šį faktą patvirtino ir rinktinių direktorius Robertas Tautkus:

"Išsiuntus žaidėjams iškvietimus, likome nustebinti kai kurių futbolo klubų požiūrio į Lietuvos rinktinę.

Tarkim iš FBK Kaunas atėjo raštas, jog mūsų kviečiamus futbolininkus - A.Bartkų, T.Vyšniauską, M.Činiką, A.Sanajevą klubas išsiveža į treniruočių stovyklą Vokietijoje ir negali dėl to išleisti jų į Lietuvos jaunimo rinktinės treniruočių stovyklą prieš rungtynes su baltarusais. Treneris iš tiesų norėjo peržiūrėti draugiškose rungtynėse futbolininkus gimusius 1988 m., ypač T.Vyšniauską. Tačiau to padaryti progos neturi...

Tuo pačiu norečiau padėkoti Marijampolės FK "Sūduva" - iš klubo treniruočių stovyklos Slovakijoje jie mūsų rinktinei atsiunčia kviečiamus žaidėjus. Taip pat FK "Vėtra" palankiai priima mūsų iškvietimus. Labai malonu, kai klubų vadovybė padeda formuoti Lietuvos rinktines - nesvarbu, ar tai būtų jaunimo rinktinė, ar šalies nacionalinė. Esame dėkingi klubams už gerą požiūrį į rinktines, supratimą ir nepaisymą vien savų interesų. Manau, ir patiems žaidėjams yra naudinga būti rinktinės sudėtyje".

Pirmadienį I.Pankratjevas paskelbė rinktinės sąrašą draugiškoms rungtynėms su Baltarusijos jaunimu:

Vartininkai: Arvydas Kacinkevičius (Vilniaus FK "Vėtra"), Tadas Kauneckas (Panevėžio FK "Ekranas"), Andrius Strukas (Kėdainių "Nevėžis");

Gynėjai: Deividas Padaigis ("Ekranas"), Georgas Freidgeimas (FC "Vilnius"), Kazimieras Gnedojus (Klaipėdos "Atlantas"), Artiomas Barinovas ("Vėtra"), Linas Klimavičius ("Ekranas"), Povilas Leimonas (Marijampolės "Sūduva"), Nerijus Šulcas ("Vėtra"), Vaidas Slavickas ("Sūduva"), Andrius Sanajevas (Kauno FBK "Kaunas");

Saugai: Donatas Surblys ("Atlantas), Robertas Vėževičius ("Vėtra"), Nerijus Valskis ("Kaunas"), Justas Noreika ("Atlantas"), Arvydas Veikutis (Vilniaus "Žalgiris"), Žilvinas Banys ("Ekranas"), Donatas Remeza ("Žalgiris"), Andrius Bartkus ("Kaunas"), Tomas Vyšniauskas ("Kaunas");

Puolėjai: Dominykas Galkevičius ("Ekranas"), Aurimas Vertelis ("Vėtra"), Andrius Urbšys ("Sūduva"), Evaldas Razulis (Samaros "Krylja Sovetov", Rusija), Marius Činikas ("Kaunas").