Anksčiau klubui vadovavęs Eugenijus Riabovas ir toliau liks komandoje bei dirbs baltarusio asistentu.

Pirmąsias rungtynes vadovaujant naujajamm treneriui kauniečiai žais jau šį šeštadienį Vilniuje su Marijampolės “Sūduva”. Nuo vasario 18-os iki kovo 1-osios FBK “Kaunas” stovyklaus Turkijoje, o kovo 7-ąją jau pradės kovas Baltijos taurės turnyre.

Pirmadienį V.Kurnevas atsakė į “Kauno dienos” klausimus.

Su kolegomis nesikonsultavo

- Pernai treniravote Gardino “Neman” komandą. Tikriausiai ir nepagalvojote, kad šiemet teks dirbti Lietuvoje?

- Būsiu atviras - nemaniau, kad atsidursiu Lietuvoje. Gruodžio 23 dieną baigėsi mano sutartis su “Neman” klubu. Keletą savaičių buvau laisvas. Netrukus sulaukiau “Kauno” kvietimo.

- Šis kvietimas Jus nudžiugino?

- Treneris visada nori būti pastebimas ir reikalingas, turėti darbą. Todėl Lietuvos čempionų pasiūlymas buvo malonus.

- “Kauną” yra treniravę du Baltarusijos treneriai - Sergejus Borovskis ir Eduardas Malofejevas. Gal prieš išvyką į Lietuvą kalbėjotės su jais, klausėte patarimų?

- Žinau, kad jie treniravo “Kauną”. Su S.Borovskiu esu kartu žaidęs. Ir su E.Malofejevu rungtyniavome, vėliau žaidžiau jo treniruojamoje komandoje. Tačiau neskambinau nei S.Borovskiui, nei E.Malofejevui. Informaciją susirinkau iš kitų šaltinių.

Ekipą papildys baltarusiai

- Jūsų asistentu dirbs buvęs “Kauno” strategas Eugenijus Riabovas. Gal trenerių štabą papildys ir kas nors iš Jūsų kraštiečių?

- Taip, E.Riabovas bus mano asistentas. Į “Kauną” turėtų atvykti fizinio parengimo treneris Aleksandras Šinkevičius. Jis yra geras lengvosios atletikos specialistas, Baltarusijos nusipelnęs treneris.

- “Kaunui” “Sandraugos taurės” turnyre padėjo Minsko “MTZ-Ripo” futbolininkai Viačeslavas Hlebas ir Olegas Strachanovičius. Dabar su Lietuvos čempionais jie nesitreniruoja. Ar šie futbolininkai atvyks į “Kauną”?

- Abu futbolininkai atvyks į Lietuvą. V.Hlebas pats paskambino “MTZ-Ripo” vyriausiajam treneriui Jurijui Puntusui ir pareiškė, kad nori žaisti “Kauno” ekipoje. Atvyks ir O.Strachanovičius.

Vasario 7 d. Baltarusijos rinktinė Teherane žais su Irano futbolininkais. Tuoj po šių varžybų abu futbolininkai vyks į Kauną ir vasario 9 d. prisijungs prie komandos.

Tikslai aiškūs be kalbų

- Šeštadienį naujoji Jūsų komanda žaidė kontrolines rungtynes su Panevėžio “Ekranu” ir įveikė jį 2:0. Kokį įspūdį paliko varžybos?

- Žinau, kad abi komandos žaidė ne stipriausių sudėčių, abiem trūko kelių geriausių žaidėjų. Todėl daryti apibendrinančias išvadas sunku. Vis dėlto “Kaunas” laimėjo dviejų įvarčių persvara, todėl linkęs manyti, kad dabar kauniečiai stipresni už panevėžiečius.

- Jau kalbėjote su klubo vadovais. Kokius tikslus jie iškėlė komandai šiam sezonui?

- Kalbėjomės, tačiau konkrečių užduočių dar nebuvo iškelta. Kita vertus, ir taip viskas aišku. “Kaunui” reikės apginti Lietuvos čempiono titulą ir kuo geriau pasirodyti UEFA Čempionų lygos varžybose.