Vakare „N. Galli“ techniniame centre buvo surengta spaudos konferencija, kurioje lietuvis pasidalino mintimis su vietos žurnalistais.

“Kaip jau klubo prezidentas Alfredo Cazzola sakė, aš čia rungtyniausiu mažiausiai vienerius metus, tačiau tikiuosi, jog klubo vadovybė bus manimi patenkinta ir pasiūlys pratęsti sutartį. Tikiuosi nenuvilsiu. Su “Livorno” išsiskyrėme taikiai. Džiaugiuosi, jog “Livorno” prezidentas Aldo Spinelli patikėjo manimi ir pasikvietė mane į Italiją. “Bologna” ir “Livorno” yra du skirtinti miestai su skirtingomis kultūromis, tačiau abiejų jų žmones vienija toks pat noras – kad jų mėgstama futbolo komanda žaistų su stipriausiomis šalies ekipomis. Šiandien atvykęs į Boloniją pamačiau daugybę tifozių, iš kurių akių supratau, jog jie trokšta, kad komanda grįžtų į Seria A ir neabejoju, jog tai netrukus ir įvyks. Jų entuziazmas mane pribloškė”, - spaudos konferencijoje sakė Tomas Danilevičius.

Lietuvis prisipažino, kad jam nėra skirtumo kokioje pozicijoje žaisti – atakos smaigalyje ar šiek tiek atsitraukusiam. “Avellino” klube aš žaidžiau tikru puolėju, o štai “Livorno” komandoje toje pozicijoje rungtyniavo Cristiano Lucarelli, tad man dažniau tekdavo truputį atsitraukti”, - sakė Tomas.

Futbolininkas prisipažino, kad atvykdamas į Boloniją jis tikisi daugiau rungtyniauti:

“Kiekvienas žaidėjas, paklaustas, ko labiau nori – žaisti ar sėdėti ant suolo, atsakys, kad rungtyniauti”.

Paklaustas, ar tiesa yra tai, jog praėjusią vasarą snaiperis galėjo atsidurti kitame Serie B klube “Rimini”, puolėjas atsakė: “Taip, tai yra tiesa. “Rimini” buvo pateikęs rimtą pasiūlymą, tačiau “Livorno” prezidentas A.Spinelli tikėjo manimi ir nepardavė. Dabar manimi taip pat pasitiki jūsų klubo prezidentas Alfredo Cazzola ir aš pasistengsiu jo nenuvilti”.

T.Danilevičius prisipažino, kad pasirašydamas sutartį atsižvelgė ir į savo šeimos norus. Pasak lietuvio, jo šeima jau baigia įsikurti Italijoje, o kitais metais dukra pradės eiti į mokyklą. Taigi apie pasiūlymus iš kitų šalių klubų negalėjo būti jokios kalbos.

“Žinau, jog tai gražus ir didis miestas. Prieš atvykdamas čia teiravausi keleto futbolininkų apie vietą ir klubą ir visi jie man pasakė, kad Bolonija yra labai gražus miestas, turintis fantastišką komandą ir sirgalius”, - prisipažino lietuvis.

Geriausias 2006-ųjų metų Lietuvos futbolininkas nesitiki lengvo gyvenimo ir žino, jog viską teks įrodinėti iš naujo: “Kiekvienam treneriui reikia įrodyti, jog esi vertas vietos startinėje komandos sudėtyje”.

Italų žurnalistai puikiai prisimena T.Danilevičiaus įvartį į Gianluigi Buffono vartus per Euro2008 atrankos rungtynes Italija – Lietuva. Paklaustas, ar tai buvo įsimintiniausias karjeros įvykis, Tomas atsakė: “Tikiuosi, jog geriausi metai dar ateityje. Įvartis į G.Buffono vartus nebuvo gražus, tačiau jis visada išliks vienu svarbiausių ir įsimintiniausių mano karjeroje. Visgi įmušiau pasaulio čempionams”.

Naujoje komandoje Tomas Danilevičius vilkės 99-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius. “Pasirinkau šį numerį dar rungtyniaudamas “Avellino” klube, kadangi 9 buvo užimtas. 9 numeris yra užimtas ir “Bologna” ekipoje, tad rungtyniausiu su 99”, - paaiškina lietuvis.

Prisimindamas laikus, kai priklausė Arsene Wengero vadovaujamam Londono “Arsenal” klubui Tomas Danilevičius pažymėjo, jog tą sezoną rungtyniavo ne daug, tačiau įgijo neįkainuojamos patirties.

Šaltinis
Futbolo portalo ivartis.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško ivartis.lt administracijos sutikimo neleidžiama.
Ivartis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją