Nugalėtojų gretose pasižymėjo Sergejus Dadu (15 min. iš 11 m baudinio), Sergejus Iepureanu (56 min.) bei Sergejus Clescenco (87 min.) iš 11 m baudinio).

Lietuvių gretose buvo įspėti du gynėjai - Andrius Skerla (63 min.) bei Tomas Žvirgždauskas (69 min.).

Lietuvos rinktinei dėl traumos negalėjo padėti Deividas Česnauskis, tad jo vietą komandoje užėmė į pirminę sudėtį neįtrauktas Igoris Morinas. Nerungtyniaujant nei Nerijui Barasai, nei Deividui Šemberui, vietą saugų linijoje užėmė Marius Stankevičius, o kaip ir pergalingame mače Albanijoje, nesant Edgarui Jankauskui, puolimo duetą sudarė R.Poškus ir T.Danilevičius.

Tokios poros pasirodymas pasiteisino, nes jau 14-ą minutę lietuvius į priekį išvedė neseniai po išsigydytos traumos Rusijos čempionate pasižymėjęs R.Poškus, bet iš karto po to teisėjas iš Ukrainos į Lietuvos vartus skyrė 11 metrų baudinį, kurį realizavo ir rezultatą išlygino Sergejus Dadu. Vis dėlto kėlinį šeimininkai baigė atsilikinėdami - 38-ą minutę puikiu smūgiu iš toli svečių pranašumą atstatė T.Danilevičius.

Tiesa, lietuvių persvara po pertraukos truko tik 11-ą minučių, nes rezultatą dar kartą pavyko išlyginti Sergejui Jepureanui, o iki susitikimo pabaigos likus vos trims minutėms baudos aikštelėje buvo pargriautas Sergejus Rogačiovas ir Moldova uždirbo dar vieną 11 metrų baudinį. Kadangi S.Dadu jau buvo pakeistas, teisė smūgiuoti nuo žymos buvo suteikta Sergejui Clescenco ir šis savo tikslą pasiekė bei išplėšė šeimininkams pergalę.

Tai buvo pirmoji Lietuvos nacionalinės rinktinės nesėkmė šiemet po iškovotų pergalių išvykose į Albaniją ir Lenkiją. Kitas rungtynes mūsiškiai rugsėjo 2-ąją Neapolyje žais jau Europos čempionato atrankos varžybose su planetos čempione Italija, o Moldovos tą pačią dieną laukia susitikimas su Senojo žemyno čempione Graikijos rinktine.

Lietuva žaidė tokios sudėties: Karčemarskas; Paulauskas (18' Preikšaitis), Žvirgždauskas, Skerla, Džiaukštas; Stankevičius, Gedgaudas (70' Radzinevičius), Savėnas (85' Zelmikas), Morinas (62' Kavaliauskas); Danilevičius (80' Beniušis), Poškus (74' Lukšys)

FIFA reitinge Lietuvos futbolininkai su Venesuela dalijasi 65-ąją vietą, Moldovos rinktinė - 73-čia.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją