Katalonijos klubo vairininkas po dvikovos teigė, kad būtent arbitro veiksmai jo vadovaujamai komandai atėmė galimybę kovoti dėl vietos Čempionų lygos pusfinalyje.

„Barcelona“ prieš atsakomąją dvikovą turėjo įvarčio pranašumą po pergalės Paryžiuje 3:2, tačiau antradienį savų sirgalių akivaizdoje skaudžiai nusileido 1:4 bei baigė savo pasirodymą Europoje.

Mačo pradžia šeimininkams nieko blogo nežadėjo: 12-ą minutę Raphinha išvedė „Barceloną“ į priekį ir skaičiuojant bendrą rezultatą suteikė katalonų klubui dviejų įvarčių pranašumą.

Situacija šeimininkams komplikavosi sužaidus beveik pusvalandį: už paskutinės vilties pražangą raudona kortele nubaustas gynėjas Ronaldas Araujo.

Urugvajietis prieš pat baudos aikštelę ranka stabdė puolėją Bradley Barcolą, kuris po akimirkos būtų atsidūręs vienas prieš vartų sargą.

„Arbitras buvo tikrai blogas. Pasakiau jam, kad jo pasirodymas buvo katastrofa. Nemėgstu kalbėti apie teisėjus, bet tai turėjo aiškų poveikį sezonui ir tai turi būti pasakyta“, – jau po dvikovos „Movistar Plus“ teigė Xavi.

„Esame labai nusiminę ir pikti, nes raudona kortelė buvo lemiamas rungtynių veiksnys. Su 11 žaidėjų buvome geroje padėtyje, gerai žaidėme ir kontroliavome (situaciją).

Tai yra per daug tokiose rungtynėse rodyti raudoną kortelę. Vėliau tai jau buvo visai kitokios rungtynės... Gaila, kad viso sezono darbą nubraukė nereikalingas pašalinimas“, – nusivylimo neslėpė Xavi.

Po R. Araujo pašalinimo PSG perėmė rungtynių kontrolę, dar pirmame kėlinyje rezultatą išlygino buvęs „Barcelona“ puolėjas Ousmane’as Dembele, o po pertraukos Vitinha (54’) išvedė PSG į priekį bei išlygino bendrą ketvirtfinalio rezultatą.

PSG pergalę nulėmė Kyliano Mbappe dublis (61’, 89’).

„Stengėmės, bet šiandien to padaryti nepavyko. Tai didelis smūgis, buvome įsitikinę, kad galime žengti tolyn. Turėsime dar kartą bandyti kitą sezoną“, – teigė „Barcelonos“ saugas Frenkie De Jongas.

PSG pusfinalyje susitiks su Dortmundo „Borussia“, kuri antradienį namuose 4:2 pasiekė revanšą prieš Madrido „Atletico“ už nesėkmę 1:2 svečiuose.

Kitos ketvirtfinalio poros:

Londono „Arsenal“ 2– 2 Miuncheno „Bayern“

Madrido „Real“ 3 – 3 „Manchester City“

Pusfinalio poros:

Dortmundo „Borussia“ – „Paris Saint-Germain“

Londono „Arsenal“/ Miuncheno „Bayern“ – Madrido „Real“/ „Manchester City“

Pusfinalio kovos virs balandžio 30-gegužės 1 d. ir gegužės 6-7 d.

Turnyro finalas numatytas birželio 1 dieną Londono Vemblio stadione. Nugalėtojo titulą gina „Man City“, kuris pernai finale Stambule 1:0 palaužė Milano „Inter“. Pastarasis šį sezoną jau eliminuotas.