Pirmą kartą per 11 metų karjerą – tiek J. Loewas stovi prie rinktinės vairo – strategas per rungtynes nepadarė nė vieno keitimo. Visi aikštėje su čiliečiais kovoję futbolininkai liejo prakaitą 90 minučių ir tiek, kiek pridėjo teisėjai.

J. Loewas galėjo tapti pirmuoju Vokietijos rinktinės treneriu, iškovojusiu 100-ą pergalių. Šią magišką ribą jis dabar galės pasiekti sekmadienį, kai paskutinėse FIFA Konfederacijos taurės B grupės rungtynėse Vokietija žais su Kamerūnu.

„Esu labai patenkintas savo vaikinais. Rungtynės vyko aukščiausiu lygiu ir pareikalavo neįtikėtinų pastangų. Turint galvoje, kad jie turi tiek mažai patirties, sužaidė vos kelias tarptautines rungtynes, visi pasirodė puikiai“, – rungtynes su Čile vertino J. Loewas.

Joachimas Loewas

Pirmąjį įvartį vokiečiai į savo vartus praleido po Shkodrano Mustafi klaidos. Tuo pasinaudojęs Alexis Sanchezas 6-ą minutę pelnė savo 39-ą įvartį vilkėdamas nacionalinius marškinėlius ir tapo rezultatyviausiu visų laikų Čilės rinktinės žaidėju.

„Tokio kalibro rungtynėse už tokią klaidą varžovai baudžia skaudžiai, tačiau aš visuomet reikalauju net rizikuojant daugiau žaisti priekyje, – komentavo gynėjo klaidą J. Loewas. – Aišku, tas perdavimas nebuvo būtinas. Rinktinės reakcija mane pradžiugino – nepalūžo ir parodė didelį psichologinį atsparumą“.

Pats Sh. Mustafi tvirtino, kad vokiečiai šioje dvikovoje nusipelnė daugiau nei lygiųjų: „Jei būtume išnaudoję vieną ar kitą šansą. Dėl varžovų įvarčio prisiimu kaltę sau. Norėjome drąsiai žaisti priekyje“.

Čilės rinktinės strategas Juanas Antonio Pizzi kalbėjo apie dvi aukščiausio lygio komandas, kurios agresyviai puolime žaisdamos džiugino žiūrovus. „Rezultatas puikiai atspindi, kas vyko aikštėje“, – teigė jis.

Tiesa, įpusėjus antrajam kėliniui atrodė, kad komandos susitaikė su lygiosiomis ir itin didelio uolumo aikštėje nerodė. Toks vaizdas netenkino Kazanės stadione susirinkusius žiūrovus, ėmusius švilpti.

Paskutinėse B grupės rungtynėse birželio 25-ą dieną Vokietija žais su Kamerūnu, o Čilė – su Australija. Tuomet ir paaiškės, kurios dvi komandos pateks į turnyro pusfinalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)