Vėlyvą ketvirtadienio vakarą Kazanėje susigrūmė jauniausia (Vokietija – 24 metai ir 4 mėnesiai) pagal žaidėjų amžių ir vyriausia (Čilė – 29 metai ir 1 mėnesis) FIFA Konfederacijų taurės turnyro Rusijoje rinktinės.

Varžybų starte pergales šventusios B grupės favoritės be didesnės žvalgybos pradėjo rungtynes ir jau 6-ą minutę rezultatas švieslentėje buvo 1:0 Čilės naudai.

Po grubios vokiečių gynybos klaidos Arturo Vidalio perdavimą gavusi čiliečių žvaigždė Alexis Sanchezas nuginklavo vartininką Marc-Andre Ter Stegeną.

Londono „Arsenal“ puolėjas šiame epizode atliko net du įrašus į futbolo istorijos knygą. A. Sanchezas pelnė savo 38-ąjį įvartį ir tapo rezultatyviausiu visų laikų Čilės rinktinės žaidėju. Taip pat tai buvo 400-asis įvartis FIFA Konfederacijų taurės turnyrų istorijoje.

20-ą min. kitas Čilės žaidėjas Eduardo Vargas tolimu smūgiu vos nepelno antrojo įvarčio. Vokiečius gelbsti vartų konstrukcija, į kurią atsimušė kamuolys.

Savo žodį tarė pirmajame kėlinyje ir gerokai atjaunėję pasaulio čempionai. Po Jono Hectoro skersuoto kamuolio šį į vartus nukreipia Larsas Stindlas. Tai buvo jau antrasis Vokietijos rinktinės puolėjo įvartis šiame turnyre.

„Die Manschaft“ ir „La Roja“ dar neįpusėjus antrajam kėliniui, atrodė, susitaikė su lygiosiomis ir privertė Kazanėje susirinkusius futbolo gerbėjus švilpti iš nepasitenkinimo.

Paskutines B grupės rungtynes abi komandos žais birželio 25-ą dieną. Vokietija susigrums su Kamerūno rinktine, o Čilės futbolininkai stos į dvikovą su Australija. Vokiečiams ir čiliečiams užtenka lygiųjų, kad prasibrautų į pusfinalį.

150-ąsias rungtynes prie Vokietijos rinktinės vairo sekmadienį stovėsiantis J. Lowas tikėsis jubiliejinės 100-osios savo auklėtinių pergalės. Abiejų rungtynių pradžia – 18 val.

Rungtynės:

Vokietija 1 – 1 Čilė

6' [0 – 1] Alexis Sanchezas
41' [1 – 1] Larsas Stindlas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)