Prieš metus iš Prancūzijos du kartus deportuotas rusų sirgalių lyderis negali patekti į stadionus, kuriuose rungtyniauja aštuonios varžybų dalyvės.

Anot paties A. Šprygino, jo „aistruolio pasas“ – specialus identifikacinis dokumentas, būtinas norint gyvai stebėti kovas dėl Konfederacijų taurės – buvo panaikintas be jokių paaiškinimų.

„Priežastys man nežinomos. Iš pradžių aistruolio pasas man buvo išduotas, o tuomet panaikintas likus trims valandoms iki rungtynių – turbūt todėl, kad nespėčiau niekam pasiskųsti“, – piktinosi A. Špryginas, kuris ketino apsilankyti praėjusį šeštadienį Sankt Peterburge vykusioje Rusijos ir Naujosios Zelandijos rinktinių akistatoje.

Anot jo, panašus likimas ištiko ir daugiau į stadioną norėjusių patekti aistruolių.

Prieštaringai vertinamas veikėjas į juoduosius sąrašus pateko per 2016 metais Prancūzijoje vykusį Europos čempionatą.

Kartu su Rusijos futbolo chuliganų grupe A. Špryginas buvo išsiųstas iš šalies po Marselyje kilusių žiaurių masinių muštynių su anglais. Netrukus jis neteisėtai grįžo į Prancūziją ir bandė toliau stebėti žemyno pirmenybes, bet buvo deportuotas antrą kartą.

Rusijos futbolo sirgalių sąjungos vadovu prisistatantis vyras, kuris buvo ir Dūmos deputato Igorio Lebedevo padėjėjas, per riaušes Prancūzijoje viešojoje erdvėje atliko rusiško ruporo vaidmenį.

Praeityje A. Špryginas buvo Maskvos „Dinamo“ klubo fanų lyderis, bet vėliau pati grupuotė išgujo savo vadeivą.

Pranešama, kad Rusijos vidaus reikalų ministerija per FIFA Konfederacijų taurės turnyrą sudarė juodąjį sąrašą, kuriame atsidūrė beveik trys šimtai rusų futbolo gerbėjų. Tarp jų ir Vasilijus Stepanovas („Vasia Killer“, Maskvos klubo „Spartak“ fanas), kuris buvo aktyvus riaušių Marselyje dalyvis.

Siekiant užtikrinti saugumą varžybų metu ir išvengti neramumų, į pagalbą policijos daliniams buvo pasiųsti 23 tūkst. Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijai pavaldžių pareigūnų, 2 tūkst. transporto priemonių ir 66 orlaiviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)